logo
28/03
2 ...

Ще два пам’ятники радянської доби ліквідували у Дрогобицькій громаді (ФОТО)

31-03-2023 18:46797

Ще два пам’ятники радянської доби ліквідували у Дрогобицькій громаді (ФОТО)
Фото: Львівська ОВА

Сьогодні, 31 березня, відбулось виїзне засідання обласної робочої групи з питань декомунізації. Вперше обласна робоча група працювала на Дрогобиччині.

Про це повідомляє пресслужба ЛОВА.

Як розповіли члени обласної групи саме у Дрогобицькому районі дуже активно проводять роботу у напрямку демонтажу пам’ятників радянської доби.

Зокрема, сьогодні у селах Дорожів та Грушів декомунізували ще два радянські пам’ятники, один із них присвячений радянським льотчикам.

В межах засідання обговорили пам’ятники, які ще залишились на території району та підлягають декомунізації, дорожню карту з їх демонтажу, а також проблемні питання.

Нагадаємо, що перше засідання робочої групи з питань декомунізації провели наприкінці минулого року. Тоді вирішили створити відповідні робочі групи при районних військових адміністраціях.

Їх завдання - збір інформації про наявність на території району пам'ятників і таблиць радянської доби (присвячених солдатам радянської армії, колгоспникам, радянським космонавтам та діячам, подіям, які прославляють срср чи російську імперію тощо), з обов'язковою фотофіксацією, а також радянських топонімів, які підлягають декомунізації, відповідно до чинного законодавства або потреб часу.

За цей час робочі групи напрацювали зведений перелік об’єктів на Львівщині, які підлягають декомунізації, їх нарахували загалом майже дві сотні. Більше за посиланням.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news