logo
23/04
22/04
2 ...

ЄС залишить ліміт цін на російську нафту на рівні $60 – ЗМІ

31-03-2023 20:24848

ЄС залишить ліміт цін на російську нафту на рівні $60 – ЗМІ
Фото: argumentua.com

Європейська комісія повідомила державам-членам, що ліміт ціни на російську нафту в 60 доларів за барель виявився ефективним у зниженні доступу Кремля до нафтодоларів і поки що залишиться незмінним.

Як повідомляє агентство «Bloomberg», цього тижня виконавчий орган блоку повідомив дипломатам із 27 держав-членів ЄС, що наразі більшість країн G-7 не бажають знизити поріг.

У звіті Міжнародного енергетичного агентства, який став основою перевірки обмеження, було встановлено, що механізм досяг своїх цілей щодо зменшення доходів Москви та утримання світових цін на нафту від різкого зростання.

В останньому щомісячному звіті Міжнародного енергетичного агентства сказано, що обмеження вдарило по ціні, за якою продавалися російська нафта та нафтопродукти.

Середньозважена експортна ціна російської нафти склала 52,48 долара за барель без урахування витрат на доставку та страхування.

За даними МЕА, сира нафта Urals, ключова експортна суміш росії, продавалася за 45,27 доларів США в Чорному морі, тоді як такі сорти, як ESPO, Sakhalin і Sokol, які експортуються з Азії, перевищували порогове значення.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news