logo
19/04
18/04
2 ...

Невідомі вночі підпалили двері церкви на Сихові (ФОТО)

14-04-2023 08:253367

Невідомі вночі підпалили двері церкви на Сихові (ФОТО)
Фото: Євген Бойко

Невідомі сьогодні вночі, 14 квітня, підпалили бічні двері в церкві Різдва Пресвятої Богородиці УГКЦ на Сихові.

Про це повідомив директор департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради Євген Бойко.

«Сьогодні о 4 ранку було здійснено підпал двох бічних дверей в церкві Різдва Пресвятої Богородиці на Сихові. Площа загорання 4 метри квадратні. Пожежна служба спрацювала вчасно. Ведеться слідство», – написав Бойко.

Рятувальники гасили вогонь близько 10 хвилин, оскільки він не встиг розгорітися. Служба охорони миттєво викликала рятувальників і завдяки цьому вдалось оперативно ліквідувати пожежу, повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

На місці підпалу знайшли зв'язаний одяг, що ймовірно став причиною загоряння. Правоохоронці вже опрацьовують відео з камер спостереження, слідство триває.

Як інформують у ГУ ДСНС у Львівській області, повідомлення про пожежу у церкві до Служби порятунку «101» надійшло 14 квітня о 04:24.

«За лічені хвилини пожежно-рятувальні відділення прибули до місця виклику. О 04:37 пожежу локалізовано та о 04:45 ліквідовано. Внаслідок займання вогнем знищено двері з тильної сторони будівлі на площі 4 кв.м, а також пошкоджено лакофарбове покриття центральних дверей на площі 1 кв.м», – йдеться у повідомленні.

 

До ліквідації пожежі залучили 9 чоловік особового складу та 2 одиниці спецтехніки.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news