logo
03/05
02/05
2 ...

У Львові запрацював фонтан, присвячений Герою України Дмитру Коцюбайлу «Да Вінчі»

21-04-2023 17:12396

У Львові запрацював фонтан, присвячений Герою України Дмитру Коцюбайлу «Да Вінчі»
Фото: ЛМР

Сьогодні, 21 квітня, у Львові урочисто відкрили фонтан на площі Галицькій, який присвятили Герою України Дмитру «Да Вінчі» Коцюбайлу та всім добровольцям російсько-української війни.

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОВА.

Військовий Дмитро Коцюбайло, більш відомий як «Да Вінчі», загинув 7 березня у бою під Бахмутом. Свого часу він отримав найвищу державну нагороду – звання Героя України і став одним з наймолодших Героїв України. Йому було 27 років.

Реконструкція площі Галицької та фонтану «Кульбаба» тривала з 2019 року. Для повноцінної роботи фонтану сформували чашу, під'єднали воду, встановили освітлення тощо.

На урочисте відкриття завітали представники місцевої та обласної влади, громадськість, а також керівниця медичної служби «УЛЬФ» 1 ОМБ «Вовки Да Вінчі» та наречена захисника Аліна Михайлова. Дівчина висадила поблизу фонтану каштан – як символ пам’яті про «Да Вінчі».  

«Кажуть, коли людина молода – у ній б’є фонтан життя. Дмитро Коцюбайло «Да Вінчі» і сам був стихією. Він фонтанував своїми ідеями та вчинками й бадьорив ними інших. Дуже символічно, що у Львові, на площі Галицькій, про нього та про усіх добровольців poсійсько-української війни тепер буде нагадувати цей фонтан. Нехай простір довкола цього фонтана стане місцем живої пам’яті і щирих розмов. Нехай тут вирує життя. На згадку про «Да Вінчі» та всіх, кого ми втратили у розквіті сил», – сказав начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Зараз тут вода струменіє до середини своєрідною квіткою. У вечірній час працюватиме підсвітка. Чашу фонтана виготовили із кортенівської сталі – «живого» металу, що поступово змінює свій колір під впливом природних явищ.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news