logo
25/04
2 ...

У Добромилі розмірковували, як замку Гербуртів стати туристичною перлиною

24-04-2023 09:172309

У Добромилі розмірковували, як замку Гербуртів стати туристичною перлиною
Фото: з соцмереж

У фойє відродженого Добромильського Арсеналу Самбірського району впродовж п’ятниці та суботи діяла фотовиставка «Замок Гербуртів». Її автор фотомайстер Андрій Кирчів, який у світлинах показав унікальну архітектурну забудову, власниками якої був знаменитий шляхетський рід  Гербуртів.

Про це повідомив кореспондент Leopolis.news

Як зробити цікавим, привабливим і корисним майбутній туристичний маршрут на гору поблизу міста, до історичного об’єкта, яким є замок Гербуртів? Саме над цим розмірковували і дискутували у Добромилі фахівці  в рамках навчального візиту. Цьому заходу власне й передувала тематична фотовиставка.

Зазначимо, що захід організовано в рамках проекту «Торкнутися історії і культури – історико-культурна мозаїка польсько-українського прикордоння». Його реалізує ГО «Товариство Лева» (Україна) спільно з гміною Загуж (Польща) за сприяння і підтримки  Програми транскордонного співробітництва ПБУ 2014-2020».

Напрацювання, зазначалося під час навчального візиту, стануть базовими для подальшої роботи над спільним туристичним проектом.

Микола СЕНЕЙКО, для Leopolis.news