logo
29/03
28/03
2 ...

У Львові презентують екскурсійний маршрут пам’яті Петра Радковця

25-04-2023 19:402254

У Львові презентують екскурсійний маршрут пам’яті Петра Радковця
Фото: пресслужба Львівської міської ради

У четвер, 27 квітня, відбудеться презентація маршруту пам’яті Петра Радковця, приурочена дню народження легендарного екскурсовода.

Представників ЗМІ запрошують на брифінг та першу екскурсію цим маршрутом, повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

Петро Радковець – найвпізнаваніший екскурсовод Львова, краєзнавець і популяризатор його історії і культури, раптово помер 4 лютого 2023 року. Задля увіковічнення його постаті і внеску в популяризацію нашого міста у Львові створили екскурсійний маршрут його пам’яті.

Авторський маршрут пам’яті Петра Радковця розроблений екскурсоводкою, колегою Діаною Борисенко у співпраці із родиною екскурсовода та Львівським туристичним офісом.

Маршрут пролягає центральною частиною міста через місця, якими Петро Радковець часто водив екскурсії. На кожній зупинці, яких є понад 10, будуть згадки з історіями, пов’язаними з Радковцем та особливостями його екскурсійної справи.

Місце початку маршруту – площа біля Успенської церкви, закінчення  – пам’ятник Тарасу Шевченку на пр. Свободи. Тривалість екскурсії – 2 години.

У день презентації відбудеться брифінг для журналістів о 10:00 у Медіацентрі (вул. Руська, 20). Після цього Діана Борисенко проведе для журналістів екскурсію. 

Реєстрація обов’язкова на екскурсію: https://cutt.ly/w5zLigI

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news