logo
29/03
28/03
2 ...

Чехія відкриє залізничне сполучення із Праги до Львова з пересадкою в Перемишлі

27-04-2023 18:142306

Чехія відкриє залізничне сполучення із Праги до Львова з пересадкою в Перемишлі
Фото: ілюстративне

Державна залізнична компанія «Ческе драги» (ČD) планує відкрити сполучення з Праги до Львова із пересадкою у польському Перемишлі.

Як повідомляє LIGA.Бізнес, про це пише чеське видання ProUkraїnu.

Йдеться про денний Інтерсіті 114/115 Прага – Перемишль та нічний Інтерсіті 716 Перемишль – Київ. Очікується, що маршрут, який розробляють спільно з польською PKP та Укрзалізницею, почне працювати з червня 2023 року.

Для поїздки планують задіяти міжнародний «своєчасний квиток». Він гарантуватиме, що потяги у разі запізнення чекатимуть один на одного або пасажир із тим же квитком зможе сісти на наступний потяг, якщо запізнення буде критичним.

Довідка. Спеціальна пропозиція чеської залізничної компанії «Ческе драги» (ČD) під назвою «своєчасний квиток Європа в Україну» (Včasná jízdenka Evropa na Ukrajinu) означає придбання квитка за дуже вигідною ціною, однак за умови «що раніше, то дешевше». Купити квиток можна в інтернет-касі ČD, на вокзалі або замовити телефоном чеської державної залізниці.

Зараз такий квиток діє на сполученні Прага – Мукачево з пересадкою у словацьких Кошицях. Запровадження єдиного «своєчасного квитка» Прага – Перемишль – Львів або у зворотному напрямку наразі обговорюють.

Нагадаємо, Україна і Польща почали готуватися до запуску нового пасажирського потягу за маршрутом Львів – Варшава з пересадкою в Раві-Руській. 5 квітня відбулася тестово-випробувальна поїздка на частині маршруту між Любліном та Равою-Руською євроколією 1435 мм. Потяг почне курсувати вже найближчими місяцями.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news