logo
24/04
2 ...

Польський залізничний перевізник SKPL планує запустити рейси з Варшави до Львова

03-05-2023 17:562426

Польський залізничний перевізник SKPL планує запустити рейси з Варшави до Львова
Фото: ілюстративне

Польський приватний залізничний перевізник Stowarzyszenie Kolejowych Przewozów Lokalnych (SKPL) в другій половині квітня подав заявку до польського Управління залізничного транспорту щодо отримання доступу на пасажирські перевезення по маршруту Варшава (Всходня) - Люблін - Гребенне (кордон з Україною).

Про це, як пише ЦТС, повідомляє Rynek kolejowy. Згаданий напрямок має стати складовою міжнародного маршруту Варшава - Гребенне - Рава-Руська - Львів.

SKPL, згідно заявки, планує обслуговувати маршрут з 1 червня 2023 року до 31 травня 2028 року. Перевізник повідомив Управління залізничного транспорту, що потяги курсуватимуть лише в міжнародному сполученні.

Щодня курсуватиме одна пара поїздів мінімальною місткістю 240 пасажирів. Відправлення з вокзалу Варшава Всходня планується о 14:00 (за місцевим часом), з Любліна - о 16:00, прибуття до Рави-Руської - о 20:15 (за київським часом). Тут відбуватиметься пересадка на потяг "Укрзалізниці" до Львова. Повернення з Рави-Руської заплановане на 08:45, прибуття до Варшави - о 13:00.

Нагадаємо, що на початку квітня відбулася тестова поїздка поїзда за маршрутом Люблін - Рава-Руська. Вона здійснювалася рухомим складом саме SKPL.

«Запуск сполучення між Варшавою, Любліном, Рава-Руською та Львовом дозволить задовольнити величезний попит українців на зручну логістику поїздом до та з польської столиці, а також розвантажити автомобільні пункти пропуску», - заявив тоді віце-прем’єр-міністр - міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news