logo
25/04
2 ...

Баскетбольна команда Франкового вишу вийшла у фінал аматорської ліги «Ball 4»

08-05-2023 18:111095

Баскетбольна команда Франкового вишу вийшла у фінал аматорської ліги «Ball 4»
Фото: пресцентр ЛНУ ім. І. Франка

Днями у Львові відбувся півфінал однієї із найсильніших аматорських ліг  Західної України ‒ Баскетбольної аматорської ліги «Ball 4» сезону 2022-2023 року, у якому команда-дебютант Львівського національного університету імені Івана Франка «ЛНУ-Intellias» здобула історичну та потужну перемогу над  чемпіоном регулярних матчів – Спортивним баскетбольним клубом «Шахтар» (Червоноград).

Рахунок матчу 64-101 на користь команди Львівського університету. Для команди переможців – це 9 тріумф поспіль після старту із трьох поразок, повідомляє пресцентр ніверситету.

Як зазначив старший викладач кафедри фізичного виховання і спорту  Львівського університету, тренер баскетбольної команди Степан Матула, боротьба була запеклою і, водночас, цікавою.

«Регулярний Чемпіонат, у якому взяли участь 11 команд, ми завершили на 5 місці, оскільки були дебютантами, новачками і не завжди мали можливість зібрати бойовий склад упродовж 8 місяців змагань. А відтак, в ¼ фіналу Баскетбольної аматорської ліги ми здолали команду, яка посіла 4 місце і у півфіналі зійшлись із командою-переможцем цього Чемпіонату – СБК «Шахтар» (Червоноград), де кращим гравцем матчу став Павло Волошин ‒ 29 очок, 9 підбирань та 1 блокшот, еф – 32 (5/6 влучних 3-х).

«У півфіналі наша команда сильно й активно захищалася, демонструючи бійцівський дух і характер, мала нагоду реалізувати усі моменти. Вже в третій 10-хвилинці було зрозуміло, що перемога буде наша, адже була велика різниця в очках. Ми не просто їх обіграли, ми їх «розірвали»», ‒ поділився враженнями від участі у змаганнях Степан Матула.

Тренер відзначив, що усі учасники команди задоволені результатом і вже з нетерпінням чекають на фінальне протистояння, де незабаром зустрінуться із гідним, тренованим суперником ‒ командою НУ «Львівська політехніка».

Leopolis.news