logo
25/04
2 ...

Велосипедистів Львівщини запрошують на мандрівку Розточчям

09-05-2023 15:452522

Велосипедистів Львівщини запрошують на мандрівку Розточчям
Фото: соцмережі (ілюстративне)

Загальна протяжність маршруту, який пролягатиме українською частиною «Центрального велосипедного маршруту Розточчя» – 54 км. Організатори заходу запевняють, що дистанція – довга, але нескладна.

Про це повідомляє пресслужба ЛОВА.

Урочистий старт відбудеться 14 травня о 10:00 на площі Вічевій у Жовкві. Дорогою до Верещиці мандрівники заїдуть до Крехівського монастиря, на молитву за захисників України. Наступна зупинка запланована у селі Дубровиця для вшанування загиблого воїна-орденоносця Андрія Білика, місцевого уродженця.

Далі, згідно програми, велосипедисти відвідають стадіон в Івано-Франкове, згодом зупиняться біля будинку адміністрації Яворівського національного парку. Тут буде нагода оглянути екоцентр, музейні кімнати, дендрарій та велотуристську станцію.

Екостежка та біла скеля у зоні відпочинку «Лелехівка» – наступні пункти веломандрівки.

На фініші у Верещиці відбудеться презентація новозбудованого екотуристичного візит-центру. Тут, за умови попередньої реєстрації, буде можливість поїсти. Вартість – 160 грн. Безкоштовно пригощатимуть яворівським пирогом та чаєм.

В разі необхідності, для зареєстрованих учасників та їх велосипедів передбачено трансфер зі Львова до Жовкви та з Верещиці до Львова. Реєстрація на веломандрівку за посиланням https://cutt.ly/o6p5yDh

Відомо, що участь у заході, за донати на ЗСУ, візьмуть 20 велосипедистів з Республіки Польща.

Організатори веломандрівки: управління туризму та курортів Львівської ОВА, Львівська обласна федерація спортивного туризму та Яворівський НПП.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news