logo
26/04
2 ...

Збірна Львівщини зі спортивного орієнтування виборола срібло ЧУ

10-05-2023 19:301218

Збірна Львівщини зі спортивного орієнтування виборола срібло ЧУ
Фото: ЛОВА

У Чернівцях на вихідних завершився командний та особистий чемпіонат України серед дорослих, юніорів, юнаків, а також етапи Кубку України зі спортивного орієнтування.

Про це повідомляє пресслужба ЛОВА.

У змаганнях брали участь 500 учасників у вікових групах. За підтримки управління молоді та спорту Львівської ОВА на змаганнях успішно виступила і збірна Львівщини. 

На короткій дистанції серед чоловіків бронзовим призером став 32-річний Ярослав Пажух. Чоловік займається цим видом спорту вже понад 20 років. З 2008 року почав регулярно потрапляти на п’єдестал та до складу юнацької, згодом юніорської  та дорослої збірної України. Останні роки бігав в задоволення та з минулого року почав регулярно тренуватися і відразу відібрався в збірну України. Тренується зазвичай під час обідньої перерви. 

Близьким до медалі на цій дистанції був також Олег Рожко. Із спортивним орієнтуванням знайомий із років 10, але активно займається останні 4 роки. Щоб досягати результатів, тренується 5-6 разів на тиждень.

У розіграші медалей в естафетах, який  відбувся 5 травня, серед чоловіків 1 місце виборола команда в складі Ярослава Пажуха, Сергія Бабича та Олега Рожка. 

На подовженій дистанції 6 травня серед жінок чемпіонкою стала 31-річна Олена Бабич. Спортивним орієнтуванням жінка займається з 12 років. Розпочала свій шлях у цьому виді спорту у місті Херсон. У студентські роки виступала за Київську область. З 2018 року тренується та представляє Львівщину. У складі національної збірної України представляє нашу країну на міжнародних змаганнях.

Серед чоловіків срібло виборов Микита Звягін, а бронзу — Ярослав Пажух.  Близьким до медалі був і 39-річний Сергій Бабич. Він почав займатися спортивним орієнтуванням у 12 років у місті Мукачево. З 2002 року тренується та представляє Львівську область. У складі національної збірної України представляє нашу країну на міжнародних змаганнях.

На спринтерській дистанції серед жінок також не було рівних львів’янці Олені Бабич. Серед чоловіків віцечемпіоном став Микита Звягін. Близькими до медалей були також Ярослав Пажух та Сергій Бабич.  Серед юніорів срібло виборов Ігор Кражев. 

У загальнокомандному заліку Львівська область серед дорослих виборола 2 командне місце.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news