logo
29/03
28/03
2 ...

FIFA шукала футбольні таланти серед школярів Львівщини

11-05-2023 21:451435

FIFA шукала футбольні таланти серед школярів Львівщини

Сьогодні, 11 травня, у Славському, на Львівщині відбулася церемонія нагородження школярів, які взяли участь у програмі пошуку талантів «Search and development of young football talents», яка відбулася за ініціативи Міжнародної федерації футболу ФІФА.

Про це інформує пресслужба ЛОР.

Мета нової програми, яку реалізовували на базі Славської територіальної громади – пошук футбольних талантів серед школярів Львівщини.

Впродовж трьох днів, з 9 по 11 травня школярі 2010 – 2015 року народження виконували спортивні завдання на відкритих футбольних майданчиках у Славському. Юні футболісти вправлялися у змаганнях на швидкість бігу з м’ячем та без м’яча, стрибках в довжину, демонстрували володіння м'ячем у тестах “Smart Goals” та “Іллінойс”.

В урочистій частині заходу взяли участь організатори проєкту, представники Української асоціації футболу, Інституту футболу УАФ, Національного університету фізичного виховання і спорту України, учасники змагань, спортсмени, тренери, представники футбольних клубів, депутати і керівництво Львівської обласної ради.

Почесним гостем заходу став відомий український футболіст, олімпійський чемпіон Олексій Михайличенко.

“Щиро дякую всім людям, які знаходять можливість, час і кошти для того, щоби трохи змінити наше життя. Коли я бачу цих діточок, їхні очі і як вони посміхаються, забуваючи, що діється в країні, я радію. Я вірю в них, вірю в нашу Україну. Я щиро дякую тим людям, які роблять все для того, щоби дитинство навіть в такі часи було найкращим. Мирного неба вам і Слава Україні”, – повідомив під час заходу Олексій Михайличенко.

Гості заходу і учасники змагань отримали відзнаки і нагороди.

“Я хочу подякувати щиро батькам і тренерам і громаді за створення умов для розвитку молодих талантів. Дуже важливо, що цей унікальний проєкт пошуку і розвитку талантів реалізується у нашій громаді за підтримки ФІФА і Української асоціації футболу. Приємно бачити цих молодих хлопців і дівчат, бо в їхніх очах видно запал, драйв і бажання перемагати. Це визначна подія для всієї громади Львівщини”, – наголосив перший заступник голови Львівської обласної ради Євгеній Гірник.

Leopolis.news