logo
26/04
25/04
24/04
23/04
22/04
2 ...

«Білий лебідь» львівської поетеси, композиторки Вікторії Бондаренко

14-05-2023 11:181146

«Білий лебідь» львівської поетеси, композиторки  Вікторії Бондаренко
Фото: Миколи Сенейка

У видавничому відділі Львівського музею історії релігії «Логос» побачила світ нова поетична збірка «Білий лебідь» львів’янки Вікторії Бондаренко. Це дев’ята книжка у творчому доробку авторки як членкині Національної спілки письменників України, Всеукраїнського об’єднання «Письменники Бойківщини», Української асоціації письменників.

Про це повідомив кореспондент Leopolis.news.  

Нове видання склали два розділи: «Окрилені і світлом, і любов’ю» та «Пісні про війну». Поетичним розмаїттям авторка Вікторія Бондаренко спонукає українського читача та шанувальників її творчості до осмислення життєвої правди про громадянську позицію, щедрість, красу і тепло душі. За цим роки праці, набутий досвід, зерна якого неодмінно комусь знадобляться у повсякденних буднях.

«Пісні про війну», які вміщені в другому розділі збірки, здається, назвою говорять самі за себе. В них поетеса висловила крик, біль душі українців через авантюрну, безжалісну повномасштабну навалу московської орди на їхню Батьківщину. Вікторія Бондаренко співпереживає із своїм народом за долю його незалежності, на яку зазіхнув одвічний ворог, яким була і надовго залишиться в пам’яті наступних поколінь та на сторінках новітньої історії росія.

Водночас Вікторія Бондаренко через поезію висловлює впевненість у Перемозі ЗСУ над ворогом, що гордий білий лебідь, який уособлює її народ, з’явиться у синьому небі, а в ньому не літатиме смертоносне залізяччя. І закликає: «Тримайте єдність, країни світу, Навколо нашої біди! Орду здолать  несамовиту, Зло зупинити назавжди…», «Українці на рідній землі, Сильні, дружні, і нас не здолати».

Нагадаємо, що Вікторія Бондаренко не лише пише вірші, але й кладе їх на музику, сама виконує, а відтак видала два аудіо альбоми з піснями, на окремі з них підготувала відео кліпи. Проводить активну концертну, благодійну, громадську діяльність, увійшла до числа найвпливовіших людей Львівщини. Вона учасник і переможець численних літературних і багатожанрових Міжнародних, Всеукраїнських конкурсів і фестивалів. Серед нагород, яких удостоєна, зокрема, медалі «За служіння мистецтву», «За високий професіоналізм».

Тому «Білий лебідь» летить до читача і несе на крилах любов, віру в Перемогу добра над злом, на планеті між народами запанує міцний мир.  

Микола СЕНЕЙКО, для Leopolis.news