logo
23/04
21/04
20/04
19/04
18/04
17/04
2 ...

Польська армія отримала системи HIMARS

15-05-2023 15:08702

Польська армія отримала системи HIMARS
Фото: Міноборони РП

У Польщу поставили перші одиниці M142 HIMARS – церемонія передачі техніки відбулася на 1-й транспортній авіаційній базі Повітряних сил Польщі.

Про це повідомили у міністерстві оборони Польщі.

«Наші амбіції – якнайшвидше зміцнити польську армію. Як показує приклад України, артилерія відіграє важливу роль у збройних конфліктах», – сказав міністр оборони Маріуш Блащак на церемонії передачі техніки.

Також він повідомив, що тривають перемовини щодо наступного контракту на закупівлю цих систем. Також ідуть переговори щодо виробництва елементів систем безпосередньо в Польщі.

HIMARS отримають військові 1 артилерійської бригади 16-ї Механізованої дивізії, яка відповідає за оборону так званого Сувальського перешийка. Він з’єднує територію балтійських країн з Польщею та рештою країн НАТО, а також відокремлює російську Калінінградську область та Білорусь.

Відповідно до контракту польська армія отримає загалом 18 бойових пускових установок і 2 навчальні пускові установки M142 HIMARS, а також поставку реактивних і навчальних боєприпасів GMLRS і ATACMS, а також командні машини та технічне забезпечення. транспортних засобів.

Крім того, угода передбачає логістичну, навчальну і технічну підтримку. Усі пускові будуть поставлені до кінця року.

Маріуш Блащак також підкреслив, що Польща приділятиме важливу увагу навчанню артилеристів, зокрема у так званій академії HIMARS, яку планують створити.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news