«Подарунок для Путіна»: у Чехії збирають кошти на 10 тонн вибухівки для українських бійців

https://leopolis.news/post/85531/podarunok-dlya-putina-u-chehi-zbyrayut-koshty-na-10-tonn-vybuhivky-dlya-ukranskyh-biyciv-

15/05/2023

Вибухівка та супутні матеріали призначені для спеціального українського підрозділу поліції КОРД, що працює на передовій, йдеться у повідомленні чеської волонтерської ініціативи.

Сам збір формально має назву «Operation Big Bada Boom».

За зібрані гроші розраховують закупити 10 тонн пластикових вибухових речовин, 10 000 детонаторів і 10 кілометрів шнура детонації.

Мета збору – більше 600 тисяч доларів США.

Волонтери провели консультації з експертами та врахували терміни доставки й планують відправити в Україну нове покоління чеської пластикової вибухівки від чеського виробника боєприпасів STV GROUP.

Як зазначається, така вибухівка ідеально підходить для використання інженерними підрозділами та спецпризначенцями, які потребують спеціальних вибухових речовин у різних формах для знесення чи для знищення невибухових перешкод або для інших завдань.

Цю вибухівку можна використовувати навіть під водою або в екстремальних температурних умовах.

Наглядатиме за придбанням і транспортуванням цих вибухових речовин Міноборони Чехії.

Допомогу передадуть безпосередньо в руки тому підрозділу поліції, який її просив та потребує.

Зазначимо, що чеська ініціатива «Подарунок для Путіна» вже відправила в Україну танк Т-72 і зібрала кошти на реактивну систему залпового вогню RM-70.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news