logo
19/04
18/04
17/04
15/04
14/04
13/04
2 ...

Африканські країни запропонують свій мирний план для України та росії

16-05-2023 16:30558

Африканські країни запропонують свій мирний план для України та росії
Фото: Сиріл Рамафоса

Низка африканських країн запропонували мирну ініціативу, щоб зупинити конфлікт між росією та Україною.

Про це заявив президент Південно-Африканської республіки Сиріл Рамафоса під час зустрічі з прем’єр-міністром Сингапуру Лі Сянь Луном, повідомляє «Суспільне».

Як зазначив президент ПАР, він говорив про це з лідерами Замбії, Сенегалу, Республіка Конго, Уганди, Єгипту.

«Ми дійшли висновку, що цей конфлікт у цій частині світу не впливає безпосередньо на Африку у вигляді смертей і руйнування нашої інфраструктури, проте насправді впливає на життя багатьох африканців. Що стосується продовольчої безпеки, то зросли ціни на добрива, зросли ціни на зернові, ціни на пальне», – сказав Рамафоса.

За його словами, група глав африканських держав висловила думку, що Африці дійсно необхідно висунути "мирну ініціативу, яка могла б допомогти внести свій внесок у вирішення цього конфлікту".

«Я також представив ініціативу від імені цих країн», – заявив Рамафоса.

Як стверджує президент ПАР, він уже домовився з Зеленським і Путіним про візит делегацій глав африканських держав до Києва та Москви.

«Я домовився з ними обома, що ми розпочнемо підготовку до зустрічей із цими главами африканських держав. Мої бесіди з двома лідерами продемонстрували, що вони обоє готові прийняти африканських лідерів і обговорити, як можна покласти край цьому конфлікту. Чи вдасться це чи ні, залежатиме від дискусій, які будуть проведені», – сказав Рамафоса.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news