logo
25/04
24/04
23/04
22/04
19/04
2 ...

Польський органіст Міхал Шостак дасть у Львові два концерти

19-05-2023 14:51843

Польський органіст Міхал Шостак дасть у Львові два концерти
Фото: Львівський органний зал

Віртуозний польський органіст Міхал Шостак дасть концерти у Львівському органному залі 20 та 21 травня. Це буде перший візит музиканта на підтримку українського народу під час російсько-української війни. На своїх концертах він виконає музику світових композиторів, а також кілька творів із власного доробку.

Про це повідомляє пресслужба Львівського органного залу.

Міхал Шостак є головним органістом Базиліки Пресвятої Богородиці Ліхенської, де грає на найбільшому органі Польщі. Він почав вивчати орган у 17 років, закінчив Музичну школу імені Йозефа Ельснера у Варшаві та Університет музики імені Фредерика Шопена. 

Міхал концертує у Данії, Великобританії, Франції, Німеччині, Італії, США. Є членом Королівського коледжу органістів у Лондоні, Американської гільдії органістів у Нью-Йорку та Органного історичного товариства (США).

Міхал частий гість України, а також добрий друг Органного залу. Кілька років тому в рамках Органної резиденції Міхал проводив майстер-класи для учасників, а також брав участь у ґала-концерті, що проходив по завершенню Резиденції. 

На своїх концертах 20 та 21 травня «Віртуоз із Варшави» Міхал Шостак продемонструє свої вміння музиканта, а також силу нашого львівського органу. Міхал вдало експериментує під час гри — не дарма його кличуть віртуозом, тож і з класикою, і зі своїми власними творами він максимально професійно імпровізуватиме на найбільшому музичному інструменті. Твори Йоганна Себастьяна Баха, Георга Фрідріха Генделя, Фридерика Шопена, а також інших великих майстрів музики звучатимуть в ці дні від гри Міхала Шостака.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news