logo
25/04
2 ...

У Львові стартував Прем’єрний чемпіонат України з регбіліг-9

20-05-2023 15:231342

У Львові стартував Прем’єрний чемпіонат України з регбіліг-9

Сьогодні, 20 травня, у Львові на стадіоні «Юність» відбувається перший тур прем’єрного чемпіонату України з регбіліг-9.

Чемпіонат матиме два тури. Після змагань у Львові команди визначать сильнішого у Хмельницькому. Другий і водночас заключний тур чемпіонату відбудеться 17 червня, інформує пресслужба ЛМР.

Участь у чемпіонаті України візьмуть шість команд: Легіон ХІІІ (Харків), КІВС – Lviv Tigers (Львів), ДЮСШ-2-Станіславів (Івано-Франківськ), Khmelnytskyi Eagles (Хмельницький), Збірна Донецької області та Збірна м. Києва Kyiv Rhinos .

Оскільки чемпіонат України з регбіліг-9 проводиться вперше, перед початком змагань мусів відбутись сліпий жереб, який у першому турі розділив команди на дві групи. У кожній з них гратимуть по три команди. 

Кращі дві команди з кожної групи вийдуть до півфіналів (А1-Б2, А-2, Б-1), команди, що посіли останні місця в групах, зіграють у матчі за 5-те місце. Команди, що програють у півфіналах, зіграють у матчі за третє місце, а переможці півфіналів зіграють у фіналі.

Класифікація балів за місця у турі:

1 місце – 6 балів

2 місце – 5 балів

3 місце – 4 бали

4 місце – 3 бали

5 місце – 2 бали

6 місце – 1 бал

Також цього року у Львові відбудеться Кубок України з регбіліг-9. Його заплановано на 26 серпня. В цей день і визначиться володар Кубка України.

Нагадаємо, минулого року на стадіоні «Юність» у Львові вперше у цих змаганнях тріумфували Lviv Tigers (Львів).

Leopolis.news