logo
28/03
27/03
26/03
25/03
22/03
21/03
20/03
2 ...

Понад 30 спортсменів зі Львівщини виступлять на Європейських іграх

22-05-2023 19:191184

Понад 30 спортсменів зі Львівщини виступлять на Європейських іграх
Фото: ЛОВА

За місяць, 21 червня, у Польщі стартують ІІІ Європейські ігри. Це багатовидові спортивні змагання, започатковані у 2015 році. Найпрестижніший мультиспортивний форум континенту з 21 червня по 2 липня прийматимуть Краків та інші міста Малопольського воєводства.

Про це повідомляє пресслужба ЛОВА.

Учасниками змагань стануть понад 7 тисяч спортсменів з 48 країн, які впродовж 12 днів розіграють 253 комплекти медалей.  Позмагаються за нагороди і представники українського спорту. На участь у збірній претендують і 32 спортсмени Львівщини. 

Путівку на Європейські ігри вже вибороли четверо майстрів кульової стрільби Львівщини – Юлія та Павло Коростильові, Анастасія Німець та Святослав Гудзий. Також потрапити до збірної може представниця цього виду спорту Сніжана-Софія Павліковська. Готується до участі в Іграх і майстриня стендової стрільби Олена Охотська. 

Виборювати нагороди для України також готуються фехтувальники Клод Юнес, Андрій Погребнюк, Даниїл Гойда та Ростислав Герцик. Запасними у складі збірної будуть Максим Гаравський та Богдан Пнівчук. Буде за кого вболівати і прихильникам веслування – на змагання точно поїдуть Олександр Зайцев та Валерія Терета. За місце у збірній ще бореться Віталій Вергелес. 

Готуються їхати на змагання до Польщі і майстри стрільби з лука – місце у збірній вже вибороли Соломія Гнип, Олександр Панциру та Георгій Іваницький. У запасі – лучниця Вероніка Марченко.  Вже мають підтвердження участі в Іграх також каратистки Галина Мельник та Катерина Крива. 

До участі в Європейських іграх посилено готуються і легкоатлети Вадим Кравчук, Роман Ростикус, Уляна Рачинська та Мар’яна Шостак. Остаточний склад збірної з цього виду спорту визначать на командному чемпіонаті України, що відбудеться наприкінці місяця у Львові. 

Представників Львівщини також, ймовірно, можна буде побачити у таких видах спорту як брейкінг – тут до участі готується Олександр Гатин-Лозинський, та пляжному футболі – виборювати нагороди у складі збірної готується Ірина Славич. А  у складі збірної з пляжного гандболу за медалі для України змагатимуться львів’янки  Вікторія Салтанюк та Марія Крилова. Виступити на Європейських іграх також планують  львівська триатлоністка Софія Прийма, боксер Даниїл Заморило. Має шанс поборотись за місце у збірній і п’ятиборець Юрій Ковальчук. 

Зауважимо, для представників олімпійських видів спорту Європейські ігри-2023 стануть важливою сходинкою на шляху до Парижу-2024. Адже окрім нагород у Кракові розігруватимуться і ліцензії на наступну літню Олімпіаду. Окрім того, у 12 видах спорту в межах Євроігор пройдуть чемпіонати Європи.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news