Україну найближчим часом відвідають лідери країн Африки

https://leopolis.news/post/86009/ukranu-nayblyjchym-chasom-vidvidayut-lidery-kran-afryky

23/05/2023

Київ готовий обговорювати ініціативи, які вони запропонують, але ці ідеї мають поважати фундаментальні принципи, важливі для України. Про це розповів міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в ефірі телемарафону, передає «Главком».

Урядовець зазначив, що Україна говорить з усіма, хто має пропозиції, якщо вони не передбачають замороження війни і юридичний або фактичний перехід територій України під контроль росії.

«Про ті плани та пропозиції, які враховуватимуть ці принципи, ми готові говорити з погляду того, як їх поєднати з «формулою миру» та інтегрувати в неї», – сказав Кулеба.

Проте зазначається, що в африканських лідерів наразі немає мандата Африканського союзу, тобто вони не будуть говорити від імені всієї Африки.

«Це важлива деталь, яку треба враховувати, але ми відкриті до діалогу з усіма, хто хоче розмовляти, шукати рішення», – запевнив Кулеба.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба розпочав друге турне країнами Африки. Африка зацікавлена в українських товарах та послугах, зокрема продовольстві, ліках, високотехнологічному обладнанні, освіті, досвіді цифрової трансформації та посилення інформаційної стійкості, дипломатичному досвіді, взаємодії в міжнародних організаціях.

 

Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news