logo
29/03
28/03
2 ...

Науковицю Львівського медуніверситету відзначено з нагоди Дня науки

23-05-2023 15:22969

Науковицю Львівського медуніверситету відзначено з нагоди Дня науки

Щорічно в третю суботу травня в Україні відзначають своє професійне свято науковці. Напередодні відбулися урочистості в Західному науковому центрі Національної академії наук та МОН України. Голова ЗНЦ НАН України і МОН України академік НАН України Зіновій Назарчук нагородив почесними грамотами кращих науковців області.

Про це повідомляє відділ комунікації та промоції Львівського національного медичного університету ім. Данила Галицького. 

За вагомі досягнення в науковій та науково-організаційній роботі, високий професіоналізм було відзначено завідувачку кафедри загальної, біонеорганічної, фізколоїдної хімії Львівського національного медичного університету ім. Данила Галицького, професорку, докторку фармацевтичних наук Ірину Драпак. 

«Відзначення цього свята вже вдруге відбувається за складних умов боротьби з російським агресором, який з абсолютно надуманих причин поширив війну на територію нашої країни, загрожуючи її державності, знищуючи також цивільні інфраструктурні об’єкти, здійснюючи геноцид українського народу.  Дякую всім, хто вносить свій внесок у розвиток вітчизняної науки, сприяючи зміцненню обороноздатності нашої країни та прогресу людства, а також тим, хто зараз особисто стримує агресора і наближає нашу Перемогу!», – зазначив у своєму привітанні голова ЗНЦ НАН України і МОН України академік НАН України Зіновій Назарчук.

Довідка. Професорка Ірина Драпак є експертом Міністерства охорони здоров’я України за напрямом «Фармація. Клінічна фармація. Клінічна фармакологія»; членом експертної ради з теоретичної і профілактичної медицини та фармації Міністерства освіти і науки  України.

Автор 406 публікацій, з них 271 наукових та 135 навчально-методичного характеру, опублікованих у вітчизняних і міжнародних фахових виданнях, 35 патентів України на винахід та корисну модель. Є автором 35 статей у періодичних виданнях, включених до наукометричних баз Scopus та Web of Science.

Leopolis.news