logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
2 ...

У Женеві відкрили інсталяцію українських «швидких», розстріляних росіянами

23-05-2023 20:02641

У Женеві відкрили інсталяцію українських «швидких», розстріляних росіянами
Фото: МОЗ

У Женеві, під час відкриття 76-ої сесії Всесвітньої асамблеї охорони здоров’я представили інсталяцію українських автомобілів екстреної медичної допомоги (ЕМД), пошкоджених вогнем та обстрілами російської армії під час виконання медиками своїх обовʼязків. 

Про це повідомляє пресслужба МОЗ.

Понівечені «швидкі» стали ще одним нагадуванням та доказом злочинів, які російська армія вчиняє проти мирного населення. 

«Від початку повномасштабної війни росії проти України ми щодня бачимо, як ворог прицільно знищує українську медичну інфраструктуру та вбиває наших людей, наших медиків, які попри все, у надскладних умовах продовжують рятувати життя українців. Розстріляна “швидка допомога” – це ще одне свідчення російського терору, який бʼє по українській медичній системі та намагається знищити кожного з нас, – сказав міністр охорони здоровʼя України Віктор Ляшко. –  Водночас ця інсталяція є прикладом незламності, відважності та невтомності українських медиків. Адже кожен з них є справжнім героєм, який щоденно попри біль чи втому бореться зі злом та рятує людські життя». 

Зазначимо, що від 24 лютого минулого року країна-терорист пошкодила 1503 обʼєкти медзакладів, з яких 1320 – було пошкоджено та 183 зруйновано вщент, без можливості подальшого відновлення. 

Також з початку війни росією було знищено 250 автомобілів швидкої медичної допомоги, ще 103 автомобілі швидкої медичної допомоги було пошкоджено, а 125 – викрадено. 

Учасники засідання 76-ої сесії Всесвітньої асамблеї охорони здоров’я, серед яких були представники Польщі, Франції, Великої Британії, Німеччини, Угорщини, Молдови, Литви, Латвії, Кіпру, Швеції, Фінляндії, ВООЗ та Єврокомісії, висловили свою готовність й надалі підтримувати Україну на шляху боротьби за загальнолюдські цінності, демократію, права і свободи людини. 

Міністр охорони здоровʼя України Віктор Ляшко подякував світовій спільноті за таке єднання та міцну позицію підтримки України на шляху до Перемоги. 

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news