logo
19/04
18/04
17/04
2 ...

У Львові поліцейські знайшли у харків’янина наркотичних речовин на понад пів мільйона гривень

24-05-2023 14:07450

У Львові поліцейські знайшли у харків’янина наркотичних речовин на понад пів мільйона гривень
Фото: Національної поліції у Львівській області

Під час санкціонованого обшуку в автомобілі зловмисника правоохоронці виявили та вилучили близько 0,5 кілограма «марихуани» та близько 800 грамів «PVP».

Вартість вилученого за цінами «чорного» ринку становить більше ніж півмільйона гривень, повідомляє відділ комунікації поліції Львівської області.

Зловмисника викрили патрульні поліцейські, під час несення служби, на вулиці Дальній у Львові. Побачивши правоохоронців, перехожий викинув за паркан підозрілий пакунок.

Далі на місці події працювала слідчо-оперативна група відділу поліції №1 Львівського районного управління поліції №2. Поліцейські встановили особу чоловіка - 40-річного харків’янина, а також розшукали пакунок, який він «скинув». У ньому було 18 зіп-пакетів з розфасованою речовиною рослинного походження зеленого кольору, ззовні схожою на наркотичний засіб «марихуана».

Також, під час санкціонованого обшуку автомобіля «Мерседес», яким користувався зловмисник, правоохоронці виявили та вилучили: зіп-пакети, пакунки та згортки із речовиною рослинного походження, ззовні схожою на «марихуану», а також згортки з кристалічною речовиною, ззовні схожою на психотропний засіб «PVP».

Речовини були заховані під капотом, у багажнику та моторному відсіку, за фарою, в салоні та під крилами автомобіля.

Виявлені наркотичні та психотропні засоби були акуратно розфасовані та підписані – готові до розповсюдження. Загальна маса вилученої «марихуани» становить близько 0,5 кілограма, «PVP» - близько 800 грамів. Вартість за цінами «чорного» ринку становить більше ніж півмільйона гривень.

Окрім того, правоохоронці виявили в автомобілі чорнові записи, електронні ваги, засоби для фасування, гроші, виручені від незаконної діяльності, а також інші речові докази.

Усе вилучене скеровано на експертне дослідження.

Слідчі територіального підрозділу поліції повідомили зловмиснику про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкцією статті - позбавлення волі на строк до десяти років з конфіскацією майна.

Також встановлено, що зловмисник причетний до вчинення подібних кримінальних правопорушень на території Рівненської області.

Досудове розслідування триває.

 

 

 

Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news