logo
19/04
2 ...

На Львівщині запрацював мобільний центр крові

24-05-2023 17:25801

На Львівщині запрацював мобільний центр крові
Фото: loda.gov.ua

Мобільний центр крові вперше почав роботу на Львівщині.

Це перший автобус такого типу в Україні, який функціонує в нашій області, інформує пресслужба ЛОВА.

Транспортний засіб є мобільною лабораторією, яка дозволяє медикам бути ближчими до людей, які мають намір здати кров, а також тих, хто її потребує.

Автобус Україні минулого місяця передав Центр крові у Стокгольмі. Всередині є медичні ліжка, необхідне для забору крові та проведення лабораторних аналізів технічне обладнання. Водночас тут бути донорами можуть 4 осіб, а медична бригада складається з лікаря, лаборанта та лікарів-трансфузіологів.

«Цей автобус працюватиме в основному в області, де є потреба в регулярному заборі крові. Щодо майбутніх виїздів, то ними займаються волонтери одного з благодійних фондів Львівщини, які напрацьовують напрямки та маршрути для максимально ефективного використання транспортного засобу», – сказав директор Львівського обласного центру служби крові Ярослав Дяків.

У благодійному фонді «Із янголом на плечі» повідомили, що найближчим часом планують скерувати автобус у такі населені пункти Львівщини: Самбір, Городок та Жовтанці. Про детальні дати та години роботи транспорту у цих та наступних населених пунктах області можна дізнатися на офіційній сторінці служби крові та благодійного фонду.

Leopolis.news