logo
28/03
27/03
2 ...

Україні нададуть додатковий грант на житлове кредитування: хто зможе його отримати

24-05-2023 18:56437

Україні нададуть додатковий грант на житлове кредитування: хто зможе його отримати
Фото: ілюстративне

Міжнародні донори нададуть Україні додатковий грант у розмірі 17 млн євро на житлове кредитування для внутрішніх переселенців.

Про це повідомила прес-служба Мінереінтеграції.

Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук зустрілася з представниками Держмолодьжитла й Офісу Кредитної установи для відбудови (KfW) в Україні, які з 2021 року успішно реалізують в Україні доступну програму кредитування житла для внутрішньо переміщених осіб.

Зазначається, що упродовж цього періоду понад 650 переселенців отримали кредит (зі ставкою 3% річних) на загальну суму 892,6 млн гривень. Цю грантову програму реалізує Держмолодьжитло за фінансування Уряду Німеччини через Кредитну установу KfW.

У 2023 році на реалізацію житлового кредитування для ВПО міжнародні донори нададуть Україні додатковий грант у розмірі 17 млн євро.

«Це одна з найдієвіших програм забезпечення ВПО доступним житлом. Дякую всім причетним, що допомагаєте людям, які опинилися у складних життєвих обставинах. Своєю чергою сприятимемо залученню до грантової програми інших міжнародних донорів. Це стане потужним майданчиком для інтеграції ВПО у нові громади!» – наголосила Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news