logo
27/04
26/04
2 ...

«Затрофеїли велику кількість техніки та взяли полонених»: результати спецоперації російських добровольців на Бєлгородщині

24-05-2023 20:06629

«Затрофеїли велику кількість техніки та взяли полонених»: результати спецоперації російських добровольців на Бєлгородщині

Легіон «Свобода Росії» та РДК, представники яких відвідали Бєлгородщину з визвольною ходою, провели спільну прес-конференцію в одному із прикордонних районів України.

За словами представника «РДК», рейд російських добровольців до Бєлгородської області росії мав на меті виконати «бойову й політичну задачу».

«Наша боротьба продовжується: операція в Грайворонському районі пройшла успішно і її мети було досягнуто. Противник розгромлений, частина ганебно втекла; ми затрофеїли велику кількість техніки та взяли полонених. Ми не зрадимо ідею Вільної росії, надії росіян, повернемо до Росії правду та справедливість. Ми прийдемо знову. Бєлгород, Брянськ, Курськ, Вороніж, Ростов, Москва - чекайте нас», – розповів заступник командира з військово-цивільного співробітництва легіону «Свобода Росії» на позивний «Цезар».

Він зазначив, що у Бєлгородській області добровольці стали свідками безпринципності та жорстокості путінських військ: «поки легіонери проходили населені пункти, не чіпаючи місцевих жителів, ствольна артилерія та авіація ЗС РФ працювала у мирних містах».

«Це та сама турбота про громадян, про яку говорять у Кремлі? Ми довели, що путінські війська виявилися зовсім не готові до організованого опору росіян і готові стерти з землі свої ж землі, щоб не показати слабину», – наголосив «Цезар».

«Але правда у тому, що ЗС РФ деморалізовані та непідготовлені. Вони практично не чинили опору, незважаючи на велику чисельну перевагу. Тому що наша мета: не гаманці та влада, а визволення та справедливість у Росії, а правда, як ми знаємо, завжди перемагає», – додав він.

«Цезар» зазначив, що втрати вони понесли, але не такі, як це подали кремлівські пропагандисти.: «Загальні втрати за операцію склали 2 особи загиблими та 10 пораненими. На противагу лицемірним заявам пропагандистів, які не можуть перемогти і тому малюють нам величезні втрати».

«Загиблим – вічна слава, а живим – честь! Ми ще повернемося додому: і до Білгорода, і до Москви, і до Владивостока. Росія буде вільною!», – наголосив він.

Як повідомляли, у понеділок, 22 травня, у Бєлгородській області пролунали вибухи, а згодом з'явилась інформація про прихід на територію області російських добровольців.

Як пояснили у Головному управлінні розвідки ЗС України, на території рф проводиться операція для «створення смуги» безпеки виключно за участі громадян росії.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news