logo
28/03
2 ...

Львівська міськрада дозволила вісьмом релігійним організаціям не платити оренду за землю

25-05-2023 17:262150

Львівська міськрада дозволила вісьмом релігійним організаціям не платити оренду за землю
Фото: ЛМР

Сьогодні сесія Львівської міської ради внесла зміни до ухвали від 06.12.2022 № 2588 «Про звільнення у 2023 році від сплати орендної плати за землю за земельні ділянки, надані в оренду релігійним організаціям, організаціям, які надають освітні послуги, соціальну допомогу з реабілітації».

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

Зокрема, до переліку організацій, які цього року звільнили від сплати орендної плати за землю, внесено Згромадження (монастиря) чину Оріоністів Української греко-католицької Церкви. За це проголосували 52 міські обранці.

«Таку практику Львівська міська рада має  вже багато років поспіль. Цього року від сплати за оренду землі звільнили Згромадження (монастиря) чину Оріоністів Української греко-католицької Церкви, що діє на вул. Лінкольна. Ця організація відома тим, що окрім релігійної діяльності, вона ще проводить якісну соціальну та освітню допомогу нашим мешканцям.

На цю пільгу можуть претендувати ті релігійні організації, що мають орендні договірні відносини із Львівською міською радою. Для цього потрібно просто звернутися до нас», — пояснює керівник департаменту «Адміністрація міського голови» Євген Бойко.

ПЕРЕЛІК

релігійних організацій, організацій, які надають освітні послуги, соціальну допомогу з реабілітації, які звільняються у 2023 році від сплати орендної плати за землю

1. Релігійна громада Української греко-католицької Церкви парафії Святого Духа у Галицькому районі м. Львова – від сплати орендної плати за користування земельною ділянкою на вул. М. Коперника, 36.

2. Релігійна організація «Релігійна громада Української греко-католицької Церкви парафії Зіслання Святого Духа у Галицькому районі м. Львова» – від сплати орендної плати за користування земельною ділянкою на вул. Зеленій, 106.

3. Курія Львівської Архиєпархії Української греко-католицької Церкви – від сплати орендної плати за користування земельною ділянкою на вул. Є. Озаркевича, 4.

4. Релігійна громада – Церква «Віфанія» Християн Віри Євангельської – від сплати орендної плати за користування земельною ділянкою на вул. М. Скрипника, 2-а.

5. Місія «Центр студентського капеланства» Української греко-католицької Церкви – від сплати орендної плати за користування земельною ділянкою на розі вул. Конотопської – вул. Природної.

6. Благодійна установа «Навчально-реабілітаційний центр «Джерело» – від сплати орендної плати за користування земельною ділянкою на пр-т. Червоної Калини, 86-а.

7. Приватне підприємство «Грааль ДЛД-12» – від сплати орендної плати за користування земельною ділянкою на вул. Стрийська, 119.

8. Згромадження (монастиря) чину Оріоністів Української греко-католицької Церкви – від плати за землю при встановленні земельного сервітуту (плати за земельний сервітут) на земельну ділянку на вул. В. Липинського.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news