logo
19/04
17/04
16/04
15/04
12/04
11/04
2 ...

Обов’язкове Е-декларування для держслужбовців можуть відновити восени – Арахамія

25-05-2023 18:55769

Обов’язкове Е-декларування для держслужбовців можуть відновити восени – Арахамія
Фото: liga.net

Обов'язкове декларування для публічних службовців можуть відновити восени цього року. Відповідний законопроєкт про відновлення декларування планують ухвалити у першому читанні до кінця червня, а в цілому — до кінця вересня.

Про це в коментарі Руху ЧЕСНО повідомив голова фракції «Слуги народу» і автор законопроєкту Давид Арахамія.

За його словами, наразі крім його основного законопроєкту №8071, який ще з осені минулого року отримав висновок Антикорупційного комітету і чекає на розгляд у сесійній залі, на розгляд парламенту готують новий альтернативний законопроєкт, над яким працює робоча група, до якої залучені і НАЗК, і НАБУ:

«Робоча група засідала чотири-п’ять разів. Є вже напрацьована модель, яка погоджена з НАБУ. Ще чекаємо остаточного погодження з НАЗК. Після того ці напрацювання кладемо на папір у вигляді альтернативного законопроєкту і це вже погодимо ще один раз із представниками G7, бо вони зацікавлена сторона і опікуються цим питанням. Як ні в кого не буде жодної “алергії” — будемо реєструвати і голосувати до першого читання».

Для того, щоб законопроєкт розглянули в сесійній залі, відповідне рішення має бути прийняте на погоджувальній раді. Тобто це питання політичної волі.  

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news