logo
19/04
2 ...

У Львові щомісяця платитимуть премії спортсменам, які можуть стати учасниками наступних Олімпійських та Паралімпійських ігор

26-05-2023 13:441248

У Львові щомісяця платитимуть премії спортсменам, які можуть стати учасниками наступних Олімпійських та Паралімпійських ігор
Фото: Роман Балук

На сесії Львівської міської ради учора, 25 травня, погодили Програму надання підтримки перспективним спортсменам – претендентам на участь у ХХХІІІ Літніх Олімпійських іграх та ХVІІ Літніх Паралімпійських іграх.

Як повідомляє пресслжуба Львівської міської ради, програма передбачає щомісячну грошову виплату спортсменам, які входять до складу національних збірних команд України з олімпійських видів спорту.

Аналогів такої програми в Україні немає, але вона є дуже важливою, адже часто спортсмени перед Олімпійськими та Паралімпійськими іграми шукають кращого ресурсу для підготовки в інших містах та областях. Завдяки цій програмі можна підвищити мотивацію для спортсменів та стимулювати їх тренуватись у Львівській міській територіальній громаді та представляти Львів на всеукраїнських і міжнародних змаганнях.

Мета програми полягає у щомісячній грошовій виплаті спортсменам, досягнення яких сприяють утвердженню міжнародного авторитету України, і які входять до складу національних збірних команд України з олімпійських видів спорту, офіційно визнаних в Україні. Список спортсменів, які отримуватимуть грошові виплати, формуватиметься комісією на основі подання відділення Національного олімпійського комітету у Львівської області. Термін реалізації програми – з травня 2023 року до липня 2024 року, в період безпосередньої підготовки до Олімпійських та Паралімпійських ігор.

Зазначимо, що за результатами виступів на попередніх Літніх Олімпійських іграх спортсмени Львова вперше вибороли три олімпійські нагороди, а Львів посів 2 місце серед всіх міст України за кількістю медалей з Ігор Олімпіад. За результатами ХVІ Літніх Паралімпійських ігор – 3 срібних та 1 бронзову нагороди, що також вказує на високу результативність наших спортсменів.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news