logo
18/04
2 ...

Депутати ЛМР зробили перший крок до забудови території дитячого санаторію на Коновальця

26-05-2023 15:56486

Депутати ЛМР зробили перший крок до забудови території дитячого санаторію на Коновальця
Фото: візуалізація

Наприкінці чергового засідання Львівської міської ради, що відбулося 25 травня, депутати більшістю у 42 голоси проголосували за додаткове питання про дозвіл на розробку детального плану території (ДПТ) у межах вулиць Коновальця, Житомирська, Гіпсова та Семирадського.

Про це пишуть «Наші гроші. Львів».

Мова йде про плани будівництва компанії «Авалон» на території дитячого санаторію на вулиці Коновальця. Наразі діючим зонінгом територія віднесена до лікувальної зони, де не передбачено будівництво житла. Проте розробкою ДПТ це планують змінити.

В інформаційній записці до проєкту ухвали було написано, що «прийняття ухвали дозволить розглянути можливість визначити коректну структуру перепланування кварталу». Ухвалу підтримали депутати «Європейської солідарності» (21 голос), «Варти» (7), «Голосу» (7), «Самопомочі» (4) і «Свободи» (3).

Нагадаємо, у травні 2021 року депутати вже голосували за надання дозволу на розробку ДПТ у цьому районі. Тоді забудовник не приховував намірів звести житлові будинки на території дитячого санаторію. Мер Львова тоді заветував ухвалу. Депутати спробували подолати вето, але за це проголосувало лише шість депутатів.

Підставою для вето мера були судові спори щодо майна санаторію. На території площею 0,44 га розташовані будівлі комунального дитячого ревмокардіологічного санаторію, які Львівська облрада продала ТОВ «Бізнес галерея «Лев». Натомість міськрада вважала будівлі своїми.

 

Міська рада намагалась витребувати назад продані облрадою будівлі через суд, але програла. Крім того, був ще позов прокуратури в інтересах Львівської міськради до ТОВ «Бізнес галерея «Лев», аби витребувати майно у власність громади Львова, а в подальшому до нового власника будівель ТОВ «Скай Дістрікт», 90% якого контролює «Авалон Інкомпані», яким володіє Алла Шамова. Але прокуратура також програла.

У лютому минулого року стало відомо, що «Авалон» не відмовився від планів забудувати житлом територію дитячого санаторію. Тоді журі визначило переможців «Всеукраїнського відкритого архітектурного бліц-конкурсу на кращу проєктну пропозицію клубного житлового комплексу по вул. Коновальця, 114-116 у м. Львові».

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news