logo
17/04
2 ...

Громади Львівщини мають позбутися обʼєктів комуністичної пропаганди якнайшвидше – Холод

26-05-2023 16:29402

Громади Львівщини мають позбутися обʼєктів комуністичної пропаганди якнайшвидше – Холод
Фото: пресслужба ЛОР

9 громад Львівського району пообіцяли позбутися всіх маркерів окупаційного режиму до кінця червня.

Йдеться про памʼятники радянським солдатам, колгоспницям та чужій нам «матері-батьківщині». Про це розповів заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод за підсумками  наради з представниками Великолюбінської, Давидівської, Жовківської, Рава-Руської, Перемишлянської, Добросинсько-Магерівської, Куликівської, Пустомитівської та Щирецької громад, яка відбулася сьогодні, 26 травня.

«Почергово ми розглянули кожен обʼєкт радянського окупаційного режиму, який ще залишився на їх території, обговорили «дорожні карти» для кожного, аби розуміти ситуацію, десь підштовхнути, пояснити і сприяти у якнайшвидшому демонтажі чужих нам памʼятників.

Усі громади пообіцяли позбутися обʼєктів комуністичної пропаганди впродовж червня», - зазначив Юрій Холод.

Заступник голови обласної ради подякував учасникам робочої групи та свідомим громадам за активну і плідну майже піврічну роботу, а також військовослужбовцям, які є натхненниками, каталізаторами та постійними учасниками процесу декомунізації на Львівщині.

З представниками решти громад Львівського району домовилися  зустрітися вже через тиждень.

Як відомо,  від початку року на Львівщині демонтували 46 радянських памʼятників, водночас виявили ще кілька десятків, тому перелік наразі включає близько 240 обєктів. У самому Львівському районі наразі є понад пів сотні памʼятників, які мають бути демонтовані до кінця 2023 року.

Leopolis.news