logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
23/03
22/03
2 ...

Українсько-канадський гурт презентує пронизливе відео про боротьбу з депресією LET ME OUT

26-05-2023 19:491002

Українсько-канадський гурт презентує  пронизливе відео про боротьбу з депресією LET ME OUT

Для тих, хто застряг у пастці власних почуттів, страхів та депресії, нескінченого лютого 2022, хто намагається знайти вихід за межі й зробити неможливе - нове відео LET ME OUT від Balaklava Blues.

Balaklava Blues презентує кліп на пісню LET ME OUT  з  однойменного альбому, реліз якого відбувся в  жовтні 2022. Відео зняли взимку 2022 в Канаді на озері Маскока в провінціі Онтаріо, на  унікальній тектонічній територіі, яку називають «канадський  щит». Під час зйомок 50-ти метрова глибина озера промерзла на 30 сантиметрів, а температура повітря  сягала  мінус 20°C. Працювати в таких температурних режимах було непросто і людям, і техніці, але команда була готова на все заради мистецтва та ідеї.

У LET ME OUT  разом з Марічкою та Марком Марчик знялися  друзі-музиканти - Оскар Ламбаррі та Джаш Сінг. Зняв  та змонтував відео  давній друг гурту -  канадський  режисер та відеограф Педя Мілосавлевич.

Пісню створили Марко й Марічка Марчик, в  аранжуванні LET ME OUT  використана народна лірична пісня “Косарі косять” з Чернігівської області, у вільній інтерпретації Balaklava Blues.

Марічка Марчик, Balaklava Blues, про меседж відео LET ME OUT:

«Коли для всього світу зима не на часі, в нас, українців всього світу, лютий який почався 24, лютуватиме допоки війна не закінчиться нашою перемогою.

Інколи нам здається, що ми гребемо у своїх човнах наодинці зі своїми страхами посеред промерзлого озера. Але варто озирнутися, аби побачити, що таких одинаків безліч, і ми зі своїми переживаннями не самі.

Найжахітливіші страхи і травми не можуть керувати нашим життям.

Варто набратися сміливості подивитися їм в очі, аби вони зникли назавжди, міцно взяти в руки весло і впевнено гребти через сніги та морози до нашої перемоги.

Дивіться, сніги тануть. Дерева квітнуть. Вороги гинуть. А ми живемо далі».

В жовтні 2022 Balaklava Blues опублікували анімаційний кліп на пісню GIMME київського режисера Дмитра Нечепуренка. Кліп, присвячений українським волонтерам, мав резонанс в соціумі та зібрав більше 1 млн переглядів. Тож музиканти вирішили продовжити історію цього відео й додали унікальний анімаційний арт Дмитра до нового кліпу LET ME OUT. Анімація вписалася у відеоряд неочікувано органічно.

Вийшло традиційно для Balaklava Blues сильно, болісно, до кісток пронизливо, мистецьки стильно та вражаюче.

LET ME OUT

Музика - Balaklava Blues

Слова - базовані на українській народній пісні у вільній інтерпретації Balaklava Blues

Cценарій - Balaklava Blues та Педя Мілосавлевич

Міксінг - Девід Плоумен

Мастерінг - Джоа Карвалло

Відео - Педя Мілосавлевич

Анімація— Дмитро Нечепуренко

Актори - Марк Марчик, Марічка Марчик, Оскар Ламбаррі, Джаш Сінг

Мейкап та зачіска - Олеся Машкіна

Дизайн костюмів - Balaklava Blues

Продюсер відео - Марк Марчик

Менеджмент - Марк Марчик, Ольга Черткова

Balaklava Blues - українсько-канадський гурт, найактивніші в Північній Америці бійці культурного фронту, які підтримують Україну, в глобальних масштабах, з 2014 року.

Balaklava Blues  грають альтернативний фолк нуар - музику без шкіри, справжню як звук оголеного нерва, яка назавжди залишить глибокий слід у музичному ДНК світу.

Гурт представляє українську музичну культуру на  найбільших міжнародних музичних фестивалях та конференціях, як то WOMEX у Лісабоні чи SXWX в Остіні.

Після успішного туру в Австралії, у травні 2023  команда вирушила в концертну подорож, яка розпочалася  в Америці і Канаді і продовжиться у Європі, Скандинавії, Південній Кореї та Тайвані.

Balaklava Blues створена етнічним українцем з Торонто і киянкою. Марко та Марічка познайомились в 2014 році на революційному Майдані в Києві, виховують 4х дітей і створили разом низку потужних всесвітньовідомих музичних, мистецьких та театральних проєктів у Торонто. Війна в Україні для них - це частина життя, бо брати Марічки й Марка служать в ЗСУ, частина родини Марічки загинула під Києвом, іншим вони допомогли знайти тимчасовий притулок у Канаді. Збір коштів для українців через їхню культурно-дипломатичну діяльність -  їхня щоденна робота, покликання та справа гідності.

Leopolis.news