logo
29/03
28/03
27/03
26/03
25/03
2 ...

На Червоноградщині викрили голову сільради та підприємця, які «наварили» на будівництві дитсадка понад 360 тис. грн (ФОТО)

26-05-2023 16:181290

На Червоноградщині викрили голову сільради та підприємця, які «наварили» на будівництві дитсадка понад 360 тис. грн (ФОТО)
Фото: ВК поліції Львівської області

Зловмисників, які, змовившись, заволоділи бюджетними коштами шляхом зловживання своїм службовим становищем, викрили оперативники Управління стратегічних розслідувань у Львівській області спільно із слідчими Червоноградського районного відділу поліції за процесуального керівництва Червоноградської окружної прокуратури.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Львівської області.

Як встановили правоохоронці, 37-річний директор одного з червоноградських підприємств уклав договір із сільським головою, 38-річним місцевим мешканцем, на будівництво дитячого садка-ясел в одному з сіл району.

Підрядник та замовник, діючи за попередньою змовою, протягом червня-грудня 2019 року підробляли документи щодо обсягів будівельних робіт та їхньої вартості, чим завдали збитків державним інтересам на суму понад 362 тисячі гривень.

Слідчі повідомили сільському голові та підприємцю-підряднику про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч.4 ст.191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені у великих розмірах чи в умовах військового стану) Кримінального кодексу України та ч.2 ст.28 – ч.1 ст. 366 (Службове підроблення, вчинене за попередньою змовою осіб) Кримінального кодексу України.

Максимальне покарання, передбачені санкціями статей, - позбавлення волі на строк до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Досудове розслідування триває.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news