logo
25/04
24/04
2 ...

У Старому Самборі започаткували шашкові турніри

28-05-2023 14:171427

У Старому Самборі започаткували шашкові турніри
Фото: ВГП

У Старому Самборі традиційними стали шахові турніри, на яких любителі древньої інтелектуальної гри розігрують Кубок міського голови. А відтепер відділ культури, молоді, спорту та туризму міської ради започаткував змагання із шашок, які також належать до найдавнішого інтелектуального виду спорту.

Про це повідомив кореспондент Leopolis.news з посиланням на «Ваш голос Прикарпаття».  

У першому шашковому турнірі взяли участь вісімнадцять любителів цього виду спорту із Старого Самбора та сіл Великої Лінини, Тершова, Великосілля, Волі, Торчинович, Старої Солі, які входять до складу територіальної громади. Вік учасників різний – наймолодшому Михайлу Кальмуку було 14 років, а найстаршому Степану Копчаку виповнилося 84 роки.  

Цікаво, що очільник Старосамбірської територіальної громади Ігор Трухим як аматор шашок, якими захоплювався у шкільні роки, зіграв кілька партій з лікарем Павлом Лехом – таким же самим суперником, як і він. 

Шашковий турнір, незважаючи на свою новизну, виявився по-спортивному напруженим. Все ж найбільшу кількість очок набрав Роман Бучковський, який і став переможцем. Друге місце посів Роман Бандура, а третє – Володимир Лешик. 

Переможців шашкового турніру міський голова Ігор Трухим нагородив кубками, грамотами, медалями та подарунками. Але, як зазначали самі учасники, вони отримали багато позитивних емоцій, а відтак висловили бажання надалі проводити такі змагання, в яких вони неодмінно братимуть участь.

Микола СЕНЕЙКО, для Leopolis.news