logo
28/03
2 ...

У Львові з’явиться унікальний кампус для дітей-сиріт

29-05-2023 10:30636

У Львові з’явиться унікальний кампус для дітей-сиріт
Фото: візуалізація

У Львові створюють комунальну установу «Спільнота». Це простір для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Проєкт унікальний тим, що дасть змогу молодим людям проживати у комфортних умовах та проводити час за спеціальною навчальною програмою.

Осередок створює «Служба у справах дітей» Львівської міської ради за підтримки фонду «Рідні», повідомляє пресслужба Львівської міськради
Установу зводять за адресою вул. Топольна, 4, й зараз там тривають ремонтні роботи.

«Ідею створення осередку «Спільнота» планували довго, і ця установа вкрай необхідна. У суспільстві мало говорять про те, з якими труднощами зустрічаються діти, які не мають рідних, діти-сироти після завершення навчання у центрах підтримки. А це для них, та і для нас, дуже гостре і болюче питання. Адже часто дитині, окрім гуртожитку при навчальному закладі, ніде іти, немає підтримки, розуміння, домашньої їжі та середовища, де тебе чекають. Для цього і створюється «Спільнота». Це унікальний проєкт, аналогів якого немає, і ми дуже активно працюємо над його втіленням», - говорить в.о начальника управління «Служба у справах дітей» ЛМР Володимир Фридрак.

У «Спільноті» водночас зможуть проживати 20 підлітків. Простір матиме два крила, де буде розташовано кімнати для хлопців та кімнати для дівчат. Проживатимуть підлітки там на час навчання у вишах. Окрім цього, у кампусі буде бібліотека, простір для навчання та спортзал. Також фахівці розробляють спеціальну програму з фінансової грамотності, лідерства, буде робота з психологом та кулінарні майстер-класи і майстерки.

«Спільнота – це комунальна установа у форматі малого групового будинку без аналогів в Україні, оскільки вона має абсолютно нову філософію та місію. Основна ціль – підтримати та підготувати талановиту молодь до дорослого життя та сформувати спільноту активних, впевнених у собі та успішних у майбутньому молодих людей, які прагнуть особистісного розвитку», - розповідає представник БФ «Рідні» Тарас Косар.

Попередньо відкриття комунальної установи заплановано на осінь.




 

Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news