logo
19/04
18/04
2 ...

Мешканець Червоноградщини постане перед судом за забруднення землі тваринними рештками

29-05-2023 17:10603

Мешканець Червоноградщини постане перед судом за забруднення землі тваринними рештками
Фото: Поліція Львівської області

Чоловік скинув рештки тваринного походження неподалік села Боянець у Червоноградському районі, чим порушив правила санітарного та епідеміологічного благополуччя населення, а також законодавство про охорону земель.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Львівської області.

Як встановили слідчі Червоноградського районного відділу поліції, за процесуального керівництва Червоноградської окружної прокуратури, 33-річний мешканець району завантажив на причіп рештки тваринного походження та вивіз їх неподалік села Боянець, де скинув у яму. Ці дії привели до забруднення земельної ділянки відходами, шкідливими для довкілля та здоров’я людей через накопичення в ґрунті токсичних хімічних сполук.

Слідчі територіального підрозділу поліції повідомили йому про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.239 (Забруднення або псування земель) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання – штраф від однієї до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Досудове розслідування завершене. Обвинувальний акт скеровано на розгляд суду.

Несанкціоноване сміттєзвалище ліквідовано.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news