logo
30/04
2 ...

Кототерапія: у Львові для котів-переселенців влаштували котобудинок (ФОТО)

30-05-2023 09:171382

Кототерапія: у Львові для котів-переселенців влаштували котобудинок (ФОТО)
Фото: автора

Сотня котів-переселенців зможе жити у новому помешканні у Львові у «Домівці врятованих тварин».

Про це Leopolis.news розповіла зоофізіотерапевт Ангеліна Бріцина.

Зараз нове помешкання вже обживають сім нявкунів, які тривалий час жили у маленьких вольєрах. Невдовзі до них приєднаються ще сім котів, які приїхали з Донецької області та проходять тести на котячі хвороби.

«Тут мешкатимуть коти, яких нам привозять волонтери з зони бойових дій та дуже травмовані», - каже вона.

За її словами, протягом року до «Домівки врятованих тварин» із зони бойових дій привозили дуже багато чотирилапих, котрих не було де розмістити. Більшість тварин вдалося переправити за кордон у інші притулки. А у Львові залишалися ті, котрі потребували тривалого лікування. Проте жити їм доводилося або у ветеринарних клініках у клітках, або ж у львівському притулку для тварин у маленьких вольєрах.

Зараз вони отримали власне помешкання з котячими меблями, які придумали та зробили своїми руками волонтери Домівки врятованих тварин.

«У них є ігрова кімната з лазанками, лежанками та дряпанками; майданчик для прогулянок. Є окрема кімната для кошенят. Також  є окреме приміщення для карантину», - говорить Ангеліна Бріцина.

Мета нового котобудиночка – зробити зручнішим життя не тільки котам, але й потішити людей.

За словами зоофізіотерапевта, невдовзі двері нового помешкання відчинять і для відвідувачів. Люди зможуть приходити сюди, відвідувати котів, знайомитися з ними, гладити, спілкуватися. І, якщо людина сподобається котові, то зможе його забрати додому.

«У нас був випадок у старому котобудиночку, коли кіт обрав одну дитину, то йшов до неї та лащився. Це був дорослий котик, віку семи років. Такий товстенький. Переважно він увесь час лежав спокійно. А коли ця дитина прийшла, він аж ожив, коли її побачив. То ж ми поговорили з батьками і цього котика забрали у родину. Він там і досі живе», - розповідає вона.

Планується, що у будиночок запускатимуть по десять людей, котрі зможуть протягом півгодини спілкуватися з котами. Далі – наступні десять.

Окрім того у Домівці думають над програмою котореабілітації для бійців, які повертаються з війни.

Вхід на кототерапію буде безкоштовним. Також відвідувачів просять не приносити їжі котам: більшість з них харчуються тим, що порадив лікар.

Так, до прикладу, кіт Гартфіл має стому.

«Він тривалий час жив на вулиці. У нього пішло запалення і лікарі змушені були вивести стому», – пояснює Ангеліна.

Щодо інших мешканців котобудиночка, то білявку Ніколь вигнав з дому її господар. А Барсик і Леді, разом з іншими трьома їхніми братиками та сестричками підкинули.

Маріанна Попович для Leopolis.news