logo
24/04
23/04
2 ...

Понад 7 млн грн ПДФО повернуто громадянам, які скористались правом на отримання податкової знижки

30-05-2023 11:46407

Понад 7 млн грн ПДФО повернуто громадянам, які скористались правом на отримання податкової знижки
Фото: ілюстративне

Головне управління ДПС у Львівській області нагадує, що громадяни можуть  реалізувати своє право на податкову знижку, порядок надання якої визначений статтею 166 Податкового кодексу України.

Про це повідомили у ДПС Львівської області.

Податкова знижка – це можливість громадянина повернути частину сплаченого податку на доходи за певні послуги, які були здійснені протягом звітного року. Витрати мають підтверджуватися платіжними та розрахунковими документами, зокрема, квитанціями, фіскальними або товарними чеками, що ідентифікують продавця послуг і особу, яка звертається за податковою знижкою, а також копіями договорів за їх наявності, в яких обов’язково відображається вартість таких послуг і строк оплати за такі послуги. 

Станом на 02.05.2023 року своїм правом на отримання податкової знижки у поточному році скористалися громадяни подавши 5 305 декларацій про майновий стан і доходи. За результатами проведених перерахунків сума податку що підлягає поверненню з бюджету становить  - 24,5 млн гривень.  Фактично повернуто 1455 громадянам, сума ПДФО становить до повернення - 7,1 млн гривень.

 

Leopolis.news