logo
18/04
2 ...

Кома, 8 операцій і численні переливання крові: львівські медики врятували 11-річного хлопчика з Харкова

30-05-2023 13:36734

Кома, 8 операцій і численні переливання крові: львівські медики врятували 11-річного хлопчика з Харкова
Фото: facebook.com/1tmolviv

Львівським медикам довелося довго боротися за життя і здоров’я хлопчика, який потрапив під обстріл у власному дворі. 11-річний Артем з Харкова грав у футбол, коли росіяни закидали його двір касетними бомбами.

Про це розповіли у Першому медичному об’єднанні Львова.

Обстріл почався раптово, без сповіщень про тривогу. Артем не встиг сховатися. І отримав множинні поранення: відкрита мінно-вибухова травма грудної і черевної порожнини та ушкодження внутрішніх органів. Протягом трьох перших діб хлопчик перебував у комі.

Через тиждень з Харкова Артема евакуювали до львівської Лікарні Святого Миколая. Хлопчик не міг місяць підвестися з ліжка.

«Лікарі робили все можливе, аби повернути дитині здоров’я. Вони залучили колег з Лікарні Святого Пантелеймона, фахівців з Великої Британії та США. І разом виконали низку високотехнологічних втручань. Відновили цілісність грудної клітки та правої легені, а також органів черевної порожнини, зокрема, печінки. Аби мати змогу провести такі операції, знадобилося багато донорської крові», - розповіли у Першому медоб'єднанні Львова.

Нині Артем знову бігає та вже навіть грає у футбол. А його мама тішиться, що лікарям вдалося врятувати життя та здоров’я її дитини.

 

 

Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news