logo
19/04
18/04
17/04
16/04
2 ...

Підприємства, релоковані на Львівщину, можуть отримати грант у розмірі $20 тисяч

30-05-2023 15:48441

Підприємства, релоковані на Львівщину, можуть отримати грант у розмірі $20 тисяч
Фото: ілюстративне

Заявки також можуть подавати представники бізнесу, які перебувають в процесі релокації.

Як повідомили в департаменті агропромислового розвитку Львівської ОВА, програма створена для підтримки малого та середнього бізнесу, зокрема агробізнесу, який постраждав через війну.

Міжнародна гуманітарна організація Mercy Corps зазначила, що мета програми - адаптуватися до мінливих умов ведення бізнесу та створити або зберегти робочі місця для постраждалого внаслідок бойових дій населення та внутрішньо переміщених осіб (ВПО) в Львівській, а також Івано-Франківській і Тернопільській областях.

«Середній розмір фінансової допомоги складає 20 000 доларів США у гривневому еквіваленті за актуальним курсом НБУ, яка надається на придбання основних засобів. Пріоритет надається тим підприємствам, які знаходяться в процесі релокації або вже перемістилися до зазначених областей та потребують коштів для відновлення або розширення своєї діяльності на новому місці», - сказали в організації.

Умови участі в програмі:

- офіційна реєстрація та відсутність юридичних і правових перешкод для підприємницької діяльності згідно з вимогами українського законодавства;
- створення або збереження мінімум трьох робочих місць для ВПО або постраждалого населення;
- інвестиція власних коштів у відновлення або розширення бізнес-діяльності в сумі до 50% від суми фінансової допомоги.

«Повномасштабна війна Росії проти нашої країни боляче вдарила по національній економіці, зокрема по агросектору. Львівщина, як більш безпечний регіон стала новою домівкою для багатьох сільськогосподарських підприємств, що релокувались з окупованих територій та прифронтової зони. Саме цим підприємствам необхідно допомагати фінансово в першу чергу аби відновити та налагодити свій бізнес «з нуля». Завдяки гранту від Mercy Corps такі підприємства можуть отримати 20 тисяч доларів на придбання основних засобів, а з іншої сторони це стимулюватиме такі господарства працевлаштовувати внутрішньо переміщених осіб», - наголосила директор департаменту агропромислового розвитку Львівської ОВА Тетяна Гетьман.

Детальніше про програму за посиланням. Подання заявки на участь у цій програмі є можливим лише після обов’язкової реєстрації на головній сторінці Mercy Corps.

За додатковою інформацією щодо участі в програмі звертайтеся до фахівців Програми: +380 (63) 619 72 55 – Тарас; +380 (73) 432 84 40 – Денис; +380 (93) 756 10 85 – Ольга.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news