logo
29/03
28/03
2 ...

У Львові з’явилася перша «Школа супергероїв»

30-05-2023 19:521335

У Львові з’явилася перша «Школа супергероїв»
Фото: ав

Сьогодні, 30 травня, «Школа супергероїв» відчинила свої двері для маленьких пацієнтів лікарні святого Миколая Першого медичного об’єднання Львова.

Це освітній осередок Всеукраїнської мережі шкіл, які відкривають у дитячих медичних закладах, повідомляє пресслужба Львівської міськради.

«Бачити, як зараз діти сидять і навчаються у цьому класі, це вражає. Викладачі, ця атмосфера, все відремонтовано, гарно і затишно. Це великий дарунок для наших дітей», - сказав мер Львова Андрій Садовий під час урочистого відкриття школи.

Кураторка цього проєкту Наталія Мосейчук зазначила, що це стало можливим завдяки співпраці лікарів, освітніх терапевтів, міської влади та партнерів, які спільно дбають за те, щоб діти мали можливість навчатися навіть у лікарні. Адже відсутність навчання  негативно впливає на психологічний стан дітей і тривалість одужання.

«Ми пропонуємо навчання абсолютно усім дітям, які проходять лікування – короткотривале чи довготривале. Навчання – безкоштовне, як і в будь-якій державній школі», - каже Андрій Тищенко, завідувач «Школа супергероїв» у лікарні святого Миколая.

У двох новостворених класах школи сьогодні відбулися перші відкриті заняття – уроки з історії України. У школі дітей навчатиме команда супервчителів: з української мови, літератури, історії, хімії, географії, англійської тощо, а також із малечею працюватиме психологиня школи.

«Також наші вчителі приходять до діток, які не в змозі спуститися до класу – вчителі займаються з ними в палатах індивідуально. Це наче репетиторство за кошт держави», - додає Андрій Тищенко.

Проєкт, в рамках якого діти мають змогу продовжувати навчання у стінах медичних закладів, реалізують з допомогою держави. Наразі в Україні вже працюють 11 таких освітніх просторів.

«Ми працювали з 14 лютого у пілотному режимі, бо ще тривали ремонти у класах. За цей час наша школа надала 1600 освітніх послуг, тобто це 1600 уроків дітям, які лежать в лікарні», - зазначає Андрій Тищенко, завідувач «Школа супергероїв» у лікарні святого Миколая.

Створення ДУ «Школа супергероїв» відбулося за ініціативи Офісу Президента, Уряду України, Міністерства освіти і науки України, Міністерства охорони здоров’я України та за підтримки першої леді України.



 

Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news