logo
18/04
2 ...

Юрій Доскіч долучився до благодійного мистецького вечора

31-05-2023 09:07439

Юрій Доскіч долучився до благодійного мистецького вечора
Фото: із соціальних мереж

Відомий успішний підприємець, депутат Львівської обласної ради Юрій Доскіч з дружиною Христиною долучилися до проведення благодійного мистецького вечора, організованого Благодійним  фондом HOPE.UA.

Про це повідомив кореспондент Leopolis.news

За словами Юрія Доскіча, мистецтво у час війни – надзвичайна сила, воно об’єднує людей навколо спільної ідеї. А тут йшлося про те, щоб  благодійним заходом допомогти ЗСУ. На ньому вдалося зібрати майже 3 мільйони гривень.

Ці кошти організатори скерують на закупівлю дронів для Львівської 125-ої окремої бригади Сил ТРО, а також на реабілітацію українських дітей, котрі постраждали через повномасштабну російську агресію.

З благодійного вечора в пам’яті Юрія Доскіча залишаться не лише приємні моменти, а й кілька придбаних ним лотів. Це, зокрема, творчу роботу Ігоря Гнатіва, на якій в очах хлопчика у касці митець проникливо показав  і відчай, і страх, і сум, і гнів через велику рашистську війну.

Відтак ця картина, вважає Юрій Доскіч, разом із розмальованим безпілотником, вже, без сумніву, стали одними із символів нашої боротьби за звільнення України від московської орди. Адже жорстока війна понівечила тисячі дитячих доль, як намальованого хлопчика. Подібні жахи не можуть тривати.

 «Тому наше завдання, – зазначив Юрій Юрійович, – усіма можливими способами подбати, щоб наша молодь мала щасливе дитинство. А спогади про нього ніколи не асоціювалися із звуками ворожих  вибухів та пострілів». 

Оселю Юрія Доскіча прикрашатиме також  Чудотворна ікона Богородиці, яку він придбав на благодійному вечорі. Її привезли із Риму з базиліки Сант Андреа делле Фратте і називають іконою дива. На зворотній стороні є підпис самого Папи Римського.

«Вірю в силу ікони Богородиці, – поділився Юрій Доскіч, – в її підтримку України. У цій жахливій війні Господь, як і світ з нами. Тож перемога ЗСУ не за горами, а ми зміцнюємо її тил».

Микола СЕНЕЙКО, для Leopolis.news