logo
22/04
2 ...

Дизайнерські тренди у ванній кімнаті: як створити стильний і комфортний інтер'єр

31-05-2023 10:27447

Дизайнерські тренди у ванній кімнаті: як створити стильний і комфортний інтер'єр

Ванна кімната — місце для розслаблення, відпочинку та релаксу. Важливо, щоб усі деталі органічно об'єднувалися в єдину композицію, тоді буде досягнуто комфорту та рівноваги. Але не варто забувати про функціональність та технологічність приміщення. Для цього встановлюють сучасну сантехніку, естетичні меблі та доповнюють інтер'єр приємними деталями.

Щоб ванна радувала безперебійною роботою всіх компонентів, важливо звертатися до професійного сантехніка, який знайомий із сучасними трендами та новими технологіями. Знайти сантехніка у місті Львів легко на kabanchik.ua/ua/category/santehnik, де свої оголошення про послуги розміщують майстри з усіх куточків України.

Які модні тренди сьогодні використовуються для облаштування ванної кімнати? Як вміло поєднати функціональність та презентабельність? Розповімо про головні тенденції цього року.

Натуральність та екологічність

Акцент на екологічності досяг і ванних кімнат. Багато хто воліє створювати спокійний інтер'єр. Актуальні такі матеріали, як:

  • натуральне дерево — зі спеціальною обробкою, тому не псується в середовищі з підвищеною вологістю;
  • камінь або плитка з візерунком, що повторює цей матеріал. Інтер'єр у стилі лофт виглядає виграшно та модно.

Для більшого ефекту кімнату можна доповнити аромасвічками, рослинами, дифузорами з лісовим ароматом.

Розумна сантехніка

Природні мотиви мають доповнюватися функціональною сантехнікою. Сучасні виробники пропонують масу варіантів, щоб зробити відпочинок у ванній максимально комфортним і безпечним. Для цього встановлюють:

  • унітази з автоматичним зливом, самоочищенням, підігрівом сидіння;
  • крани з датчиком, що реагує на рухи — вони включаються тільки в той момент, якщо піднести руки, а потім автоматично вимикаються;
  • душ з гідромасажем і таймером — можна задати тип струменя, температуру нагріву, час подачі та силу напору;
  • змішувач із термостатом — забезпечує постійну температуру в крані, незалежно від загальної кількості користувачів.

Для повного релаксу можна послухати музику, встановити телевізор — для цього вбудовується побутова вологозахисна техніка.

Яскраві контрасти та нейтральні відтінки

Незалежно від обраної колірної палітри, головне — гармонійне її поєднання. Якщо перевага надається однотонному інтер'єру, варто вибирати один колір і комбінувати з різними його відтінками.

Чудово виглядає контраст світлого тону з додаванням чорних ліній, блоків. Ефектним буде поєднання чорного та червоного кольорів — для яскравої виразної ванни.

Любителі соковитих фарб вибирають салатові, жовті та блакитні відтінки. При цьому важливо, щоб така насиченість не перевтомлювала, а підбадьорювала та піднімала настрій.

Геометричні форми

Суворі лінії легко підкреслити за допомогою контрастних квітів. Геометрія виглядає лаконічно та стильно, особливо, якщо використовувати великоформатні елементи: плитку, меблі, декор. Щоб інтер'єр не здавався надто плоским, можна застосувати фактурні композиції: встановити раковину з каменю, облицювання, що імітує дерево.

Інтер'єру ванної кімнати слід приділити особливу увагу. Важливо враховувати не лише красу та привабливість, а купувати якісні матеріали, стійкі до вологи, перепадів температур. Професійний встановить сучасне обладнання, дасть гарантію на виконані роботи та порекомендує правильний догляд за сантехнічними приладами.

Leopolis.news