logo
29/03
28/03
27/03
26/03
2 ...

Армія рф все більше поступається ініціативою у війні – розвідка Британії

31-05-2023 11:22401

Армія рф все більше поступається ініціативою у війні – розвідка Британії
Фото: slovoidilo.ua

росія від початку травня все більше поступається ініціативою у війні проти України і реагує на дії Києва замість того, щоб «активно просуватися до власних воєнних цілей.

Про це повідомляє розвідка Великої Британії, передає Радіо Свобода.

«Протягом травня 2023 року росія 20 ночей завдавала односторонніх ударів безпілотними літальними апаратами і крилатими ракетами по глибокому тилу в Україні. росія не досягла значного успіху у своїх ймовірних цілях із нейтралізації вдосконаленої протиповітряної оборони України і знищення українських сил контратаки. На місцях вона передислокувала сили безпеки, щоб реагувати на напади партизанів на заході росії», – йдеться в повідомленні.

У розвідці зауважили, що в оперативному плані російські командири, ймовірно, намагаються створити резервні сили і розмістити їх там, де, на їхню думку, відбудеться українська контратака.

«Однак ці зусилля, ймовірно, підриваються невмотивованими силами, які направляють для заповнення прогалин на лінії фронту навколо Бахмута», – додали в британській розвідці.

Цього тижня радник голови Офісу президента Михайло Подоляк в інтерв’ю виданню La Repubblica заявив, що Україна може завершити війну з рф вже цього року, але для цього необхідна «достатня» кількість зброї.

росія, за його словами, «ніколи не зміниться», «вона завжди буде агресивною».

 

 

Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news