logo
28/03
27/03
2 ...

Україна та Польща продовжили дію дозволів на транзитні вантажні перевезення до третіх країн

01-06-2023 14:29258

Україна та Польща продовжили дію дозволів на транзитні вантажні перевезення до третіх країн
Фото: cfts.org.ua

За результатом перемовин Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України із Міністерством інфраструктури Польщі було досягнуто домовленість про продовження дії дозволів для виконання вантажних перевезень до третіх країн.

Діятимуть дозволи до 30 червня, повідомляє Урядовий портал.

Зазначається, що буде проведено профільне засідання українсько-польської Змішаної Комісії про міжнародні автомобільні перевезення для обговорення всіх нагальних питань в галузі міжнародних автомобільних перевезень, зокрема і ухвалення довгострокового рішення щодо дозволів.

«Вдячний Міністерству інфраструктури Польщі за відкритість до співпраці та готовність до вирішення таких важливих питань. Останні кілька тижнів це тема була на порядку денному Міністерства. Ми обіцяли нашим перевізникам, що знайдемо рішення – ми його знайшли спільно із польською стороною. Переконаний, що співпраця наших країн і надалі буде ефективною та на користь як Україні, так і Польщі», – наголосив заступник Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач.

Під час перемовин сторін 28 травня у Любліні за участі Державного секретаря Міністерства інфраструктури Польщі Рафала Вебера та Люблінського воєводи Леха Справки також було порушено питання функціонування електронної черги для перетину кордону вантажівками. Наразі погоджено проведення онлайн-зустрічі із польськими перевізниками щодо єЧерги.

На прохання Міністерства відновлення, Міністерство інфраструктури Польщі проаналізує аспекти роботи автомобільних пунктів пропуску в Корчовій, Медиці та Гребенне з метою максимального збільшення їх пропускної спроможності. Останнє прямо впливає на швидкість перетину кордону вантажівками відповідно до запису в єЧерзі.

Окремо сторони дійшли згоди щодо трактування Угоди з ЄС про перевезення вантажів автомобільним транспортом.

 

Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news