logo
28/03
2 ...

На вул. Пластовій з’являться велосмуги

01-06-2023 15:571620

На вул. Пластовій з’являться велосмуги
Фото: ілюстративне, Роман Балук

У Львові на вул. Пластовій облаштують смуги для велосипедистів. Таке рішення напередодні затвердила міська комісія з безпеки дорожнього руху.

Як повідомляє пресслужба Львівської міської ради, велоінфраструктура з’явиться на ділянці від вул. Зубрицького до вул. Богданівської в обидвох напрямах.

У Личаківській районній адміністрації пояснили, що велосмуги тут маркуватимуть у два етапи. Спочатку їх облаштують на частині вулиці – від вул. Зубрицького до вул. Польової, а на іншій ділянці – від вул. Польової до вул. Богданівської – це зроблять після ремонту дорожнього покриття.

«Цього року плануємо ремонтувати дорожнє покриття частини вул. Пластової - від вул. Польової до вул. Богданівської. Тут - бетонне покриття. А ми хочемо влаштувати тут асфальт. Зараз проєктанти разом з будівельниками працюють над тим, аби технологічно правильно поєднати ці два покриття. Відтак, велосмуги на цій ділянці будуть облаштовані в рамках ремонтних робіт. На іншій ділянці -  від вул. Зубрицького до вул. Польової – облаштуємо їх до середини липня», - розповів керівник комунального відділу Личаківської районної адміністрації Василь Паливода.

Велосмуги на вул. Пластовій з’єднають з існуючою велінфрастурктурою на вул. Богданівській та з існуючою ділянкою заспокоєного руху на вулицях Зубрицького і Корейській.

Цьогоріч смуги для велосипедистів облаштують і на Новому Львові - на вул. Козельницькій. Водночас раніше міська комісія з безпеки дорожнього руху прийняла рішення про облаштування велосмуг на вулицях Литвиненка, Віденській, Панаса Мирного та Стуса. Таким чином, після відповідних робіт, весь Новий Львів буде покритий велоінфраструктурою.

Нагадаємо, першу велодоріжку у Львові збудували у 2011 році. Станом на зараз протяжність велосипедної мережі Львова складає 136 км. А до  2033 року у Львівській громаді хочуть облаштувати ще щонайменше 150 км велоінфраструктури.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news