logo
28/03
2 ...

Суддя з Луганщини отримав громадянство рф та викрав майже 2 млн грн

01-06-2023 14:07412

Суддя з Луганщини отримав громадянство рф та викрав майже 2 млн грн
Фото: facebook.com/pgo.gov.ua

Чоловік працював в Брянківському районі області та обіймав посаду судді.

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора на шахрайстві викрито та повідомлено про підозру судді Брянківського міського суду Луганської області (ч. 4 ст. 190 КК України).

Як повідомляє Офіс Генерального прокурора, під час тимчасової окупації Брянківського району на Луганщині підозрюваний був тимчасово переведений на посаду судді Новозаводського районного суду міста Чернігова шляхом відрядження. Проте, він не з'явився до цього суду для виконання своїх обов'язків і не виконав відповідний Указ Президента.

Більше того, він покинув територію України і отримав громадянство рф.

«Підозрюваний достовірно знав, що після набуття громадянства рф його повноваження як судді мають бути припинені, і він не має законного права отримувати суддівську винагороду. Він свідомо не повідомив Державну судову адміністрацію України та її територіальне управління в Луганській області про отримання громадянства іншої країни та необхідність припинення виплати йому суддівської винагороди», - йдеться у повідомленні.

Відтак суддя-шахрай заволодів коштами ТУ ДСА України в Луганській області як суддівською винагородою в сумі 1 894 292 грн.

Досудове розслідування - ДБР, оперативний супровід - Департамент військової контррозвідки СБУ.

 

Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news