logo
19/04
18/04
17/04
2 ...

Окупанти викрали журналістку з Мелітополя Ірину Левченко та її чоловіка

01-06-2023 13:34434

Окупанти викрали журналістку з Мелітополя Ірину Левченко та її чоловіка

6 травня в окупованому російськими військами Мелітополі невідомо куди зникли журналістка Ірина Левченко та її чоловік Олександр.

Лише через два тижні вдалося з’ясувати, що подружжя Левченків було без будь-яких пояснень затримане окупаційною владою, інформує Центр журналістської солідарності Запоріжжя.

«Хочемо підкреслити, що свого часу Ірина Левченко працювала журналістом в дуже відомих загальнонаціональних періодичних виданнях. Але нині і вона, і її чоловік – пенсіонери, ніякою трудовою чи іншою діяльністю не займаються, мають проблеми із здоров’ям.

Утримують арештованих в нелюдських умовах, майже без їжі, в холодному підвалі, на бетонній підлозі, їх піддають фізичним та моральним тортурам, висуваючи абсолютно безглузді і надумані звинувачення в тероризмі», – зазначили у Центрі.

Ірину згодом перевели в інше місце. Куди саме – досі невідомо.

Журналістську громадськість глибоко обурює і хвилює грубе порушення прав людини стосовно нашої колеги Ірини Левченко та її чоловіка.

«Підкреслюємо, що незаконний арешт журналістки-ветерана Ірини Левченко та її чоловіка Олександра Левченка - це черговий виклик окупаційної влади Мелітополя всім людським і міжнародним нормам і законам, цинічне зневажання прав людини, професійних прав журналіста. Ми рішуче вимагаємо від окупаційної влади Мелітополя припинити беззаконня, дотримуватись міжнародних норм на тимчасово захоплених українських територіях, повернути свободу журналістці-ветерану Ірині Левченко та її чоловікові Олександру Левченку!», – йдеться у повідомленні.

Центр журналістської солідарності Запоріжжя закликає всіх колег, громадські та професійні інституції, всіх громадян Україні, міжнародну спільноту об’єднатися у боротьбі за їх звільнення, за законні права кожної людини на свободу і незалежність.

Leopolis.news