logo
19/04
2 ...

На Самбірщині ліквідують ще 7 радянських пам’ятників

01-06-2023 15:02528

На Самбірщині ліквідують ще 7 радянських пам’ятників
Фото: ЛОР

На виїзному засіданні у Добромилі та Самборі робоча група з питань декомунізації при Львівській ОВА напрацювала подальші кроки з декомунізації у громадах.

Про це повідомляє пресслужба Львівської обласної ради.

Йдеться про 7 нововиявлених об'єктів у Добромильській громаді та меморіальний комплекс на самбірському кладовищі. Пам’ятники у Нижанковичах, Губичах, Трушевичах та Міженці обіцяють демонтувати впродовж червня.

«З головою Добромильської громади Петром Кулясом ми обговорили кроки з подальшої декомунізації його громади, – повідомив депутат Львівської обласної ради Захар Миляник. – Тут до знесення пам'яток голова зміг залучити і польських підрядників, які наразі ремонтують дороги».

На меморіальному комплексі совєтським солдатам у Самборі також виявили символи тоталітарної епохи, які з’явилися не так давно. Частково меморіал уже декомунізований, але тут є свіжонамальовані фарбою зірки, вірші, присвячені радянським героям. Місцева громада збирає документи про позбавлення цього обʼєкту статусу памʼятки, а водночас зобовʼязалася демонтувати деякі самовільно нанесені елементи. Оскільки сам комплекс є на цвинтарі, про ексгумацію та перенесення останків не йдеться.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news