logo
19/04
18/04
2 ...

Україна не буде атакувати пункти дислокації ОТРК «Іскандер» на території рф західною зброєю – Ігнат

01-06-2023 15:35261

Україна не буде атакувати пункти дислокації ОТРК «Іскандер» на території рф західною зброєю – Ігнат
Фото: korrespondent.net

Україна не може завдавати ударів по пунктах дислокації оперативно-тактичних ракетних комплексів «Іскандер», які знаходяться на території російської федерації. Це б порушило взяті на себе Україною зобов’язання перед міжнародними партнерами.

Про це повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, передає Укрінформ.

«Ми не атакуємо цілі на території росії. Як каже керівництво держави, є стратегія – ми обіцяли партнерам не атакувати озброєнням, яке нам надають», - зазначив Ігнат.

Водночас за його словами, у разі пусків ракет із тимчасово окупованих територій, Україна застосовуватиме все наявне озброєння.

Ігнат також нагадав, що росія має дефіцит ракет «Іскандер», в іншому випадку їх кількість під час обстрілів була б значно більшою.

«Є в них дефіцит. Якби вони їх не шкодували, вони б їх сотнями застосовували», - зазначив речник.

Ракетний комплекс «Іскандер» призначений для ураження бойовими частинами у звичайному спорядженні малорозмірних і площинних цілей у глибині оперативної території військ противника. Передбачається, що може бути засобом доправлення тактичної ядерної зброї.

Найімовірніші цілі: засоби вогневого ураження (ракетні комплекси, реактивні системи залпового вогню, далекобійна артилерія); засоби протиракетної і протиповітряної оборони; літаки та гвинтокрили на аеродромах; командні пункти та вузли зв'язку; найважливіші об'єкти цивільної інфраструктури.

Додамо, що сьогодні Сили та засоби протиповітряної оборони Повітряних Сил ЗС України знищили усі 10 ракет: сім балістичних ракет «Іскандер-М» та три крилаті ракети «Іскандер-К», які росія вночі випустила по Києву. Унаслідок російського ракетного удару по Києву постраждало 19 людей, троє з них загинули, одна людина перебуває в лікарні у відділенні інтенсивної терапії.

 

 

 Leopolis.news